Barcelonaa rankaistiin kovalla kädellä: Vuoden siirtokielto! | Jalkapallo

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 04/02/2014
Jaa tämä...

Alaikäisten pelaajien kanssa tehdyt sopimukset johtivat melkoiseen rangaistukseen.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on iskenyt suurseura FC Barcelonalle peräti vuoden mittaisen siirtokiellon. Täten seura pystyy tekemään pelaajahankintoja seuraavan kerran vasta kesällä 2015.

– Kurinpitoelin piti rikkomuksia vakavina ja päätti laittaa seuran siirtokieltoon, joka koskee maan sisäisiä ja kansainvälisiä siirtoja seuraavan kahden siirtoajan aikana, Fifa tiedotti keskiviikkona.

Fifan tuntuva sanktio johtuu siitä, että FC Barcelona on todistetusti solminut pelaajasopimuksia alle 18-vuotiaiden jalkapalloilijoiden kanssa. Fifan säännöstöjen mukaan kansainväliset pelaajasiirrot ovat sallittuja vain, jos kyseinen pelaaja on täysi-ikäinen.

Kansainvälisen jalkapalloliiton tekemässä tutkimuksessa selvisi, että Barcelona on tehnyt tällaisia laittomia pelaajasopimuksia kymmenen kappaletta aikavälillä 2009-2013. Samalla selvisi, että jättiseura on tehnyt myös muita toistuvia rikkeitä muiden pelaajasiirtojen yhteydessä.

Siirtokiellon lisäksi Barcelonaa rankaistiin 370 000 euron sakolla. Espanjan jalkapalloliitto sai puolestaan sakkoja 410 000 euron edestä.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut