Barkov kerää ylistystä - "En ole koskaan nähnyt vastaavaa" | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 21/04/2018
Jaa tämä...

Suomen kovimpiin kiekkotalentteihin kuuluva Aleksander Barkov kerää kehuja jatkuvalla syötöllä.

Florida Panthers on äitynyt rapakon takana todelliseen hirmuvireeseen. Joukkue on voittanut viimeisestä seitsemästä ottelustaan kuusi. Perättäisiä voittoja taas on kertynyt nyt neljä.

Huippulahjakas Aleksander Barkov on ollut suuressa roolissa Panthersin viime aikojen rynnistyksessä. Viime viikon perjantaina Barkov päätti pitkän maalittoman putkensa ja tiistaina hän iski tehot 0+2 Toronto Maple Leafsin kustannuksella.

Barkov on Panthersin sisäisessä pistepörssissä kuudennella sijalla tehoilla 5+9=14. Ei sovi kuitenkaan unohtaa, että hyvin useasti juuri Barkov laitetaan pelaamaan vastustajan parhaita tehotykkejä vastaan. Panthersin toimitusjohtaja Dale Tallon onkin varsin vakuuttunut nuoren suomalaisen puolustuspelaamisesta.

– En ole koskaan nähnyt 18-vuotiasta, joka on niin hyvin koulutettu. Hän on ikäisekseen todella hyvä omassa päässä. Aina oikealla puolella kiekkoa. Hän on harvinainen lahjakkuus. Erinomainen kahden suunnan pelaaja, sanelee Tallon Sportsnetin haastattelussa.

– Ja hän on ahkera. Ensimmäisenä jäällä, viimeisenä pois. Ensimmäisenä salilla, viimeisenä pois. Hän nauttii pelaamisesta ja hymyilee koko ajan. Kaiken kaikkiaan huippupoika. Isokokoinen vasemmalta ampuva keskushyökkääjä, joka tekee meidän sentteriosastostamme paljon paremman.

Barkov pelaa keskimäärin yli 16 minuuttia ottelua kohden. Työteliäämpinä iltoina jääaikaa on kuitenkin kertynyt jopa yli 20 minuuttia.

– Nuoret pelaajat ovat suurin syy hyvään vireeseemme. Barkov ja Nick Bjugstad ovat pelanneet erinomaisesti, sivaltaa Tallon.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut