Barkovia muistettiin Suomen Urheilugaalassa - "Hän on nöyrä, muttei nöyristele!" | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 20/04/2018
Jaa tämä...

18-vuotias Aleksander Barkov palkittiin Suomen Urheilugaalassa vuoden nuorena urheilijana.

Florida Panthersia edustava superlahjakkuus Aleksander Barkov on valittu vuoden nuoreksi urheilijaksi. Valinta suoritettiin Suomen Urheilugaalassa tiistaina.

18-vuotias Barkov ei päässyt Urheilugaalaan paikan päälle NHL:n tiiviin otteluohjelman takia. Nuorukaisen puolesta palkinnon kävi hakemassa Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Karri Kivi.

– Oli sinänsä hienoa hakea tämä palkinto, koska aloitin minun kaksikymppisten projektini sillä, että menin Barkovin kanssa kahville. Puhuimme, että jos hän pääsee nuorten kisoihin, se on hieno juttu, mutta jos NHL kutsuu, niin vielä hienompi, sanoi Kivi.

– Viimeinen tekstiviesti, jonka sain onnitteluna kisoista, oli Barkovilta. Täytyy sanoa, kun on tutustunut tähän kaveriin, niin tästä on meidän suomalaisten nuorten urheilussa kyse. On nuori mies, joka on nöyrä, mutta ei nöyristele, jatkoi mestariluotsi.

Barkov on kaikkien aikojen nuorin NHL-jäille hypännyt suomalainen pelaaja. Samalla suomalaishyökkääjä on nykymuotoisen NHL:n nuorin maalintekijä.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut