Bayern München voitti Mestarien Liigan!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Bayern on Euroopan paras seurajoukkue.

Bayern München ja Borussia Dortmund kohtasivat tänään Wembleyllä Champions Leaguen finaalissa. Täysin saksalaisessa finaalissa tunnelma ennen ottelua oli joukkueiden kesken yllättävänkin rento. Haastatteluista huokui molempien joukkueiden pelaajista se, että Englantiin tultiin ainoastaan voittamaan, mutta hampaat irvessä ei jännittänyt kukaan.

Ensimmäisen puoliajan alkupuolisko meni vahvasti Dortmundin merkeissä. Bayernin avauspelaaminen tyrehtyi Dortmundin kolmen miehen prässin alla lähes täysin. Puoliajan edetessä ote alkoi pikkuhiljaa siirtyä Bayernin suuntaan. Kummallakin joukkueella oli paikkansa, mutta maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty.

Toiselle puoliajalle tuli huomattavasti aktiivisempi Bayern München. Bayern nosti hyökkäystä selvästi ja paine siirtyi Dortmundin päähän. 60. minuutilla nähtiin lopulta ottelun ensimmäinen maali. Mario Mandzukic siirsi Arjen Robbenin erinomaisesta esityöstä pallon Dortmundin maaliin. Maali oli täysin ottelutilanteiden mukainen ja oli niin sanotusti roikkunut ilmassa jo jonkin aikaa. Dortmund ei kuitenkaan hyytynyt tässä vaiheessa vaan lähti rohkeasti painostamaan maalin jälkeen kohti Bayernin päätyä. Paineistus palkittiin, kun Dortmundille vihellettiin täysin aiheellisesti rangaistuspotku. Pilkkua asteli ampumaan Ilkay Gündogan. Manuel Neuer aavisti väärin ja Dortmund tuli tasoihin. Ottelu alkoi jo vahvasti vaikuttamaan jatkoajalta, mutta 89. minuutilla roolia otti Arjen Robben. Robben raivasi tietä kolmen Dortmund puolustajan lävitse ja sijoitti pallon Dortmundin maaliin.

1-2 jäi myös ottelun loppulukemiksi ja näin Bayern München voitti lopulta myös Mestarien Liigan… Täysin oikeutetusti.

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: @OskariVillanen