Video: Belfast Giants imee entisiä Liigapelureita!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: Wikipedia
  • 07/04/2015
Jaa tämä...

Perinteisesti jalkapallomaana tutuksi tullut Pohjois-Irlanti, on alkanut viime aikoina kiinnostaa myös jääkiekkoilijoita. Erityisesti Iso-Britannian korkeimmalla tasolla Elite Ice Hockey Leaguessa (EIHL) pelaava Belfast Giants on saanut houkuteltua riveihinsä kohtalaisia pelimiehiä.

Tuorein Pohjois-Irlantiin ja Giantsien riveihin siirtynyt pelaaja on Rauman Lukossa kaudella 2011–2012 pelannut Kris Beech. Uransa aikana vajaan 200 NHL-otteluakin vyölleen kerännyt Beech 34-vuotia Beech keräsi Liigavisiitillään 59 ottelussa tehot 15+20=35

Matt Nickerson

Jo aiemmin Belfast Giantsien riveihin on suunnannut kotimaisesta Liigastakin tuttu Matt Nickerson. Romuluinen Nickerson muistetaan suomessa erityisesti Ässien paidasta porilaisseuran SM-hopeaan päättyneellä kaudella 2005–06. Mies ”tehtaili” tuolla kaudella koko Liigan yhden kauden jäähyennätyksen ja nousi tällä tavalla fanaattisten Ässä-fanien suosikkipelaajaksi.

Raymond Sawada

Niin ikään SM-hopeaa suomen visiitillään Tampereen Tapparan riveissä saanut Raymon Sawada pelaa Giantseissa. Voimahyökkääjä pelasi Tampereella vain vajaan vuoden, jonka jälkeen mies siirtyi Pohjois-Irlantiin. Ensimmäisellä Giants kaudellaan mies olikin joukkueen paras pistemies tehoin 22+41=63.

Kevin Westgarth

Löytyy Belfastin lätkäylpeyden riveistä myös yksi Stanley Cup voittajakin. Kolmessa eri NHL-seurassa uraa yrittänyt luoda Kevin Westgarth luopui toivosta lokakuussa 2014 ja teki sopimuksen Giantsien kanssa. Sitä ennen hän yritti saada try-outin kautta sopimuksen Edmonton Oilersiin, siinä onnistumatta. Miehen uran tähtihetki sijoittuu vuoteen 2012 jolloin Westgarhtin nimi kaiverrettiin Stanley Cup pokaaliin, kun Los Angeles Kings voitti seurahistoriansa ensimmäisen mestaruuden. Mies pelasi loukkaantumisten vuoksi kauden aikana vain 25 ottelua, mutta hänen nimensä kaiverrettiin tästä huolimatta Lordi Stanleyn maljan kylkeen.

Mikä ihmeen EIHL ja Belfast Giants?

Mikä on sitten tämä sarja ja seura mihin useat pohjoisamerikkalaiset pelaajat siirtyvät uran ehtoopuolella? EIHL sarja on perustettu vuonna 2003, ja se joutuu taistelemaan jalkapallohullussa maassa hyvin paljon näkyvyydestään. Sarjassa pelaa kymmenen joukkuetta ja ne tulevat joka puolelta saariryhmää (Irlanti, Wales, Skotlanti, Englanti.)

Belfast Giants on vuonna 2000 perustettu joukkue sarjan suurimmalla lähes 10 000 henkeä vetävällä jäähallilla. Joukkue on myös hallitseva mestari, ja se on voittanut mestaruuden kolmesti kymmenen vuoden aikana.

Ohessa vielä Belfast Giantsin promovideo, mikä antaa myös ohuen kuvan EIHL sarjasta:

 

 

Vedonlyöntisivut eivät vielä tarjoa hirveästi EIHL kohteita, mutta esimerkiksi Unibet jo nyt ensi kaudeksi voittajakertoimet NHL:ään, mikäli itselläsi on oma mestarisuosikki

Katso myös:

Video: Martin St. Louis highlights!

Lista: Suomalaiset Stanley Cup voittajat!