Lähde: Blatter mukana sopimassa miljoonien lahjusta?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 06/07/2015
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 7.6.2015

Fifan entisen puheenjohtajan Sepp Blatterin kohdalla viime aikoina on sattunut ja tapahtunut. Uusimpana juoneenkäänteenä Blatterin huhutaan olleen sopimassa lähes kahdeksan miljoonan euron lahjusta.

Vuonna 2007 lähetetty sähköposti kertoo Sepp Blatterin ja Etelä-Afrikan presidentin Thabo Mekin pitäneen keskusteluja noin 7,5 miljoonan eurosta. Summan epäillään menneen lahjuksena Etelä-Afrikkaa MM-kisojen isännäksi tukeneille Fifan hallinnon jäsenille.

Lahjusepäilyistä kertoi eteläafrikkalainen Sunday Times -lehti. Lehden tietojen mukaan kansainvälisen jalkapalloliiton pääsihteeri Jerome Valcke pyysi sähköpostilla tietoja, milloin 7,5 miljoonaa euroa siirrettäisiin. Valcke totesi viestissä, että summa perustuu Fifan ja Etelä-Afrikan hallituksen yhteydenpidossa käytyihin keskusteluihin.

Amerikkalaissyyttäjien mukaan 7,5 miljoonaa euroa meni korruptiosta syytetylle Jack Warnerille ja kahdelle muulle Fifan hallinnon jäsenelle. Kyseessä olivat ne henkilöt, jotka äänestivät Etelä-Afrikkaa vuoden 2010 MM-kisojen isännäksi.

Fifan ja Etelä-Afrikan johto eivät ole samoilla linjoilla amerikkalaissyyttäjien kanssa. Heidän näkemyksen mukaan raha meni suoraan tuolloin Väli-Amerikan jalkapalloliiton johdossa olleelle Warnerille, jotta hän voisi kehittää Karibian alueen jalkapalloa.

Rahaa meni myös amerikkalaiselle Chuck Blazerille samaan tarkoitukseen. Blazer on myöntänyt aiemmin julkisuudessa, että hän sai lahjuksia liittyen Etelä-Afrikan MM-kisojen isännöintiin.

Blatterin kohdalla tapahtumia on riittänyt. Veikkaussivut uutisoi vain muutama päivä sitten Blatterin mahdollisesta salasuhteesta Cristiano Ronaldon entisen tyttöystävän kanssa. Lue uutinen tästä.

Lähde: Sunday Times

Lue myös:
Päättyneen jalkapallokauden hauskimmat hetket!
Juventus ei kyennyt yllätykseen – Barcelona juhli Mestarien liigan voittoa!

VEIKKAUSHUONE-veikkaussivut-728x90-hockey