Blues

Lähtökohdat kaudelle 2015-2016:

Blues on vuonna 1984 perustettu espoolainen jääkiekkoseura, jonka edustusjoukkue pelaa Liigassa. Espoolaisseura tunnettiin alkuvaiheina nimellä Kiekko-Espoo, mutta nimi on lopulta vakiintunut nykyiseksi nimeksi, Bluesiksi. Espoolaisryhmä on tullut tutuksi taistelevasta pelityylistä, mutta toisaalta myös jatkuvista epäselvistä omistajuussotkuista: Viime vuosina Bluesia ovat omistaneet esimerkiksi luxemburgilainen vakuutusyhtiö Lombard International, Jussi Salonoja ja etenkin viime kaudella jälleen keskustelu on omistajuusasioista noussut esille.

Parhaat sivustot Liiga-betseihin

 

Valmennus:

Jyrki Aho jatkaa tälläkin kaudella Bluesin päävalmentajana. Kuten jo todettu, Aho valmensi espoolaisseuraa myös viime kaudella. Aho on kotoisin Jyväskylästä. Nykyinen espoolaisluotsi on todistanut olevansa voittava valmentaja, sillä hän valmensi aikaisemmin muun muassa menestyksekkäästi JYPiä. Jyväskylässä Aho nappasi joukkueelleen muun muuassa suomenmestaruuden ja pronssiset mitalit. Bluesin käskijä aloitti valmentajauransa Espoossa 2000-luvun alkupuolella työskentelemällä kolmen vuoden ajan valmennuspäällikkönä ja juniorivalmentajana Bluesissa ja paikallisessa Kiekkoseurassa.

Viime kausi:

Blues sijoittui viime kaudella runkosarjassa viidenneksi. Komea sijoitus toi mukanaan suoran pudotuspelipaikan yhdessä viiden muun joukkueen kanssa. Blues selviytyi suoraan pudotuspelipaikkaan kiinni lopulta neljän pisteen erotuksella. Kuitenkaan kausi ei puolivälierien jälkeen enään jatkunut, sillä espoolaiset jäivät voitoitta JYPiä vastaan. Jyväskyläläiset nappasivat neljä voittoa neljässä ensimmäisessä ottelussa katkaistaen espoolaisten pudotuspelikauden.

Pelaajat:

Bluesin maalivahtisosasto on valitettavasti täysi kysymysmerkki. Christian Engstrand on torjuntavastuussa yhdessä Kaapo Kähkösen kanssa. Eetu Laurikainen ja Jani Nieminen torjuivat vielä viime kaudella espoolaisten maalinsuulla, joten heikennystä on tapahtunut. Toisaalta nyt avautuu sellainen näyttömahdollisuus etenkin Kähköselle, että parempaa tilaisuutta tuskin hetkeen tuleekaan. Erittäin mielenkiintoista on nähdä, että kumpi maalivahdeista tulee loppupeleissä kantamaan suurempaa vastuuta.

Bluesin puolustusosastosta nostetaan esille nimet Olli Malmivaara, Kalle Kaijomaa ja Mikko Kukkonen. Myös Otso Rantakarin merkitys on seuran alakerrassa suuri. Puolustusta täydentävät Jere Seppälä, Juuso ja Veiti Vainio. Taustatukea heille antavat myös Victor Westermarck ja Mikko Kuukka.

Eero Somervuori, Kai Kantola ja Kim Hirschovits luovat selkärangan Bluesin hyökkäykselle. Jussi Makkonen, Jari Sailio, Markus Poukkula ja Siim Liivik ovat myös merkittävässä roolissa sinisten hyökkäyspäässä. Somervuorihan hankittiin tavallaan sen takia, koska sillä yritetään paikata Miro Aaltosen jättämää aukkoa. Aaltonen viimeisteli viime kaudella Bluesille 16 maalia.

Merkittävät siirrot:

Tulleet
Eero Somervuori, Markus Poukkula
Menneet
Eetu Laurikainen, Jani Nieminen, Miro Aaltonen, Stefano Gilliati

Katso heitä:

Eero Somervuori lukeutuu Bluesin avainpeliin yhdessä Kim Hirschovitsin kanssa. Somervuori on takuuvarma pistemies. Bracken Kearnsin lähtö Pohjois-Amerikkaan puolestaan heikentää pahasti sentteri- ja puolustuspeliä. Uutena hankintana Mikko Kukkosen merkitystä ei pidä myöskään aliarvioida. Hän tuo alakertaan ennen kaikkea kokemusta. Viimeisimpänä mainintana Markus Poukkulalta odotetaan viimein läpimurtoa SM-liigatasolle.

Plussat:

Bluesin runko on pysynyt hyvin kasassa Kim Hirschovitsin johdolla. Hirschovitsin pelaaminen Bluesissa on valtavan suuri asia. Espoolaisseuran edustajahan on kertonut, että joukkue on tällä hetkellä valmis, eikä ryhmä etsi aktiivisesti lisävahvistuksia. Blues tunnetaan joukkueena, joka on juuri keväällä äärimmäisen yllätysvalmis. Vaikka Espoossa taloustilanne on mikä on, viimekin kaudella siniset pelasivat runkosarjassa itsensä kiinni suoraan pudotuspelipaikkaan.

Miinukset:

Blues on kärsinyt valtavista talousongelmista. Toisaalta siniset ovat selviytyneet tilanteesta yllättävän hyvin. Espoolaisten maalivahtitilanne on mennyt täysin uuteen uskoon. Eetu Laurikaisen sekä Jani Niemisen poislähdöt ovat suuria takaiskuja. Ruotsalainen Christian Engstrand on suuri kysymysmerkki, eikä Kaapo Kähkönenkään ole välttämättä niitä tasaisimpia torjujia. Toisaalta lahjakas Kähkönen saattaa hyvinkin murtautua SM-liigan maalivahtieliittiin.

Ennakkoasetelma 2015-2016 sijoitukseen:

Mikäli Bluesin maalivahtipelaaminen ei nouse espoolaisten suureksi ongelmaksi, periaatteessa siniset voivat taistella sijoituksista viiden ja kahdeksan välillä. Pudotuspelien ulkopuolelle jääminen olisi Espoossa valtava pettymys – etenkin tälläisessä taloustilanteessa. Materiaalin puolesta Blues meneekin pudotuspeleihin, ja kuten jo todettu – espoolaisseura on todistanut jo aikaisimpinakin vuosina olevansa kevään ratkaisuhetkillä parhaimmillaan.

Kertoimet:

Peliyhtiö Unibet arvostaa Bluesin kiinni suoraan pudotuspelipaikkaan. Sivusto tarjoaa espoolaisille Suomen mestaruudesta kerrointa 12,50. Sijoituksesta kolmen parhaan joukkoon tarjotaan puolestaan kerrointa 3,35. Mikäli Bluesia pelataan sisältäen vain runkosarjan, silloin Unibet tarjoaa kärkipaikasta kerrointa 16,00. Bluesia on mahdollista veikata myös keskinäisessä välienselvittelyssä KalPaa ja Ässiä vastaan. Sinisten kerroin on tässä tapauksessa 1,78.