Blues - Ilves 5.2.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/05/2014
Jaa tämä...

Ilves matkustaa Liigan ainoassa ottelussa Espooseen.

Blues – Ilves, merkki 1, kerroin 1,85 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,85 | 4,20 | 3,30 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään Bluesin sekä Ilveksen välinen kohtaaminen. Espoossa pelattavaan taisteluun on nimettävä vain yksi ennakkosuosikki ja se on Blues. Sarjataulukossahan Blues on tällä hetkellä sijalla kymmenen, kun taas Ilves löytyy kahdeksannelta sijalta. Tässä vaiheessa joukkueiden piste-erot ovat todella pieniä, joten ei pidä sen antaa hämätä, että vierasjoukkue on sarjataulukossa korkeammalla. Ilves on ollut tällä kaudella hissijoukkueen maineessa. Edellisellä kierroksella tamperelaiset hävisivät jatkojen päätteeksi Jokereille, mutta se ei ollut todennäköisesti kamppailun päätyttyä ensimmäiseksi vierasjoukkueen mielessä. Michael Keränen loukkaantui Jokereita vastaan pelatussa ottelussa ja on todennäköistä, että hän on sivussa pahimmassa tapauksessa koko loppukauden. On ollut paljon myös esillä, että Ilveksen suurin tähti olisi tekemässä paluuta vielä kauden aikana, mutta tässä vaiheessa sitä on turhaa alkaa miettimään. Joka tapauksessa ilman Michael Kerästä Ilveksen tilanne vaikeutuu valtavasti.

Ilves on ehtinyt pelaamaan peräti kaksi ottelua siinä ajassa, kun Blues on keskittynyt ainoastaan harjoitteluun. Blues ei ole tämän kuun aikana pelannut ensimmäistäkään ottelua. Se luo mielenkiintoa tätä ottelua ajatellen. Ilves on ollut Bluesiin verrattuna melkoisessa otteluruuhkassa, vaikka Ilveksenkin edellinen ottelu pelattiin neljä päivää sitten. Viime aikoinahan Ilves on vieraissa menestynyt hyvin, mutta on syytä todeta, että tamperelaisten vastustajien taso on ollut helpointa mahdollista. Sellaisesta on turhaa lähteä tekemään suurta numeroa, mutta on kuitenkin hieman eri asia pelata Ässiä, TPS:ää sekä Pelicansia vastaan vieraissa kuin Liigan kärkijoukkueita vastaan. Michael Keräsen puuttumisen takia Ilvekselle keskialueen ylittäminen on alkanut tuottamaan ongelmia. Samalla Ilveksen suurimman tähden poissaolo on alkanut näkymään vierasjoukkueen ylivoimatilanteissa. 

Blues on tällä kaudella ollut kotonaan todella vaikeasti voitettavissa. Blues lukeutuu juuri niihin joukkueisiin, jotka tuntuvat juuri kotiyleisönsä edessä syttyvän kamppailuun kuin kamppailuun. Kolme edellistä kotiottelua ovat tuottaneet Bluesille yhtä monta voittoa. Yhdessä vaiheessahan Blues voitti kotonaan otteluita hurjalla tahdilla toinen toistensa perään. Periaatteessa Bluesilla suurin vahvuus löytyy juuri siitä, että Espoossa kotijoukkue pystyy pitämään vastustajat todella pienissä maalimäärissä. Kahdenkin maalin tekeminen samaan otteluun tuntuu olevan Bluesia vastaan vaikeaa. Ilves on kylläkin ollut joukkueena juuri Bluesille vaikea vastustaja, mutta on otettava huomioon, että Michael Keräsen loukkaantuminen on vierasjoukkueelle valtava takaisku kokonaisuutta ajatellen. Yhdestä pelaajastahan on turhaa lähteä jatkuvasti jauhamaan, mutta jokainen kyllä ymmärtää sen, että mikä merkitys hänellä on ollut vierasjoukkueen tekemiseen. Blues on erinomainen valinta vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas