VIDEO: Bluesin eläkemaksut vaarassa jäädä maksamatta

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Espoolaiskiekkoilun ympärillä kuohuu jälleen.

Jääkiekon SM-liigassa vielä viime kaudella pelannut Espoon Blues lopetti toimintansa Jääkiekko Espoo Oy:n mentyä konkurssiin. Jo paljon ennen konkurssiin mentyä oli tiedossa, että espoolaisseuralla oli vakavia ongelmia esimerkiksi eläkemaksujen kanssa ja nyt Yle Urheilu kertoo, että eläkemaksut saattavat jäädä maksamatta.

Yle Urheilun tietojen mukaan Suomen Jääkiekkoliitto on soveltanut Espoon uuden jääkiekkoseuran lisenssipäätöksessä omia kilpailusääntöjään siten, että eläkemaksut ei ole määrätty Jussi Salonojan, eli Espoo United Oy:n perustajan maksettavaksi.

Salonoja oli halukas neuvottelemaan ja ostamaan Bluesin konkurssipesän, mutta hän ei ollut valmis maksamaan enempää kuin mitä SM-liigan osake maksaa. Näin ollen Salonojalla ei ollut halukkuutta lähteä maksamaan Jääkiekko Espoo Oy:n aiheuttamia suuria velkoja, joihin olisivat siis kuuluneet myös eläkemaksutkin.

Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusäännöissä mainitaan, että valtakunnallista sarjapaikkaa hakeva tahoo tulee hoitaa maksamattomat, sääntöjen mukaiset velvoitteet, mutta Suomen Jääkiekkoliiton liittohallituksen tekemässä Espoo United Oy:n Mestis-lisenssiä koskevassa päätöksessä eläkemaksut eivät ole velvoite, mikä tulisi hoitaa.

Suomen Jääkiekkoliiton suunnalta kerrotaan, että heidän toukokuisessa päätöksessä noudatettiin sillä hetkellä voimassa olevaa kilpailusäännöstöä.

– Sääntöpykälän sanamuoto on yksiselitteinen eikä se oikeuta siihen, että uusi seura velvoitettaisiin maksamaan myös eläkemaksut. Jos liittohallitus olisi sellaisen päätöksen tehnyt, olisi päätös ollut kilpailusääntöjen vastainen, Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Bluesin kohdalla eläkemaksujen kohdalla puhutaan noin 50 pelaajasta jotka edustivat Bluesia kolmen edellisen kauden aikana ja joiden vuositulo oli yli vuoden 2013 eläkerajan mukaan yli 10 690 euroa. Maksamattomia eläkemaksuja Bluesin taustayhtiöllä oli konkurssihetkellä huhtikuun alussa noin 170 000 euron edestä.

 

Peliyhtiö Veikkaushuone on jääkiekkovedonlyöntiin erinomainen valinta. Sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa eri jääkiekkosarjoista ja hankkia loistavan talletusbonuksen.

Lähde: Yle Urheilu

Lue myös:
VIDEO: Tero Koskiranta siirtyy SaiPaan
VIDEO: CHL:ssä joukkueiden määrää tullaan pudottamaan

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa