Blues - Lukko 22.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/02/2018
Jaa tämä...

Lukko matkustaa illan ainoassa Liigataistossa Espooseen.

Blues – Lukko, merkki 1, kerroin 2,10 PAF
Blues – Lukko ML, merkki 1, kerroin 1,65 Betsson

PAFin kertoimet otteluun 2,10 | 4,00 | 2,90 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään yksi ottelu, Espoossa yhteen iskevät Blues sekä Raumaalta vieraaksi saapuva Lukko. Vierasjoukkue palaa vasta tänään pitkältä pelitauolta takaisin Liigajäille. Sarjataulukossa Blues on tällä hetkellä yhdeksäntenä, kun taas Lukko löytyy seitsemänneltä sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on kaksi pistettä Lukon eduksi. Tässä ottelussa kohtaavat kaksi kriisissä olevaa joukkuetta, mutta Bluesin erittäin merkittävä kotietu kääntää vaakaa huomattavasti kotijoukkueen suuntaan. Blues tunnetaan kaiken kaikkiaan äärimmäisen vakuuttavana kotijoukkueena. Joulukuun sekä tammikuun alun aikana espoolaiset voittivat kotonaan otteluita järjestäen toistensa perään. Viimeksi Blues voittikin kotonaan HIFK:n 3-2 maalein, vaikka vieraissa muuten homma onkin tökkinyt. Bluesin kannalta hyvä asia on se, että Lukko on vähintäänkin yhtä pahassa jamassa kuin kotijoukkue. Lukolla on alla vaikeat ajat, sillä viisi edellistä ottelua ovat vierasjoukkueelle tuottaneet vain kaksi voittoa. Edellisellä kierroksella Kettupaidat hävisivät JYPille vaatimattomasti 2-5 numeroin.

Blues sekä Lukko kamppailevat täysin samoista sijoituksista pudotuspeliviivan paremmalla puoliskolla eli suomeksi sanottuna Blues sekä Lukko ovat toistensa päävastustajia. Tässä kohdassa on tavallaan typerää lähteä erottelemaan päävastustajat sekä muut vastustajat, mutta on kuitenkin selvää, että Blues sekä Lukko taistelevat täydellisesti samoista sijoituksista kuuden parhaan joukkueen alapuolella. Lukon kannalta lähtökohdat eivät vain tätä ottelua ajatellen paljoakaan lupaa, sillä viisi edellistä vierasottelua eivät ole varsinaisella peliajalla tuottaneet Kettupaidoille ensimmäistäkään voittoa. Itseasiassa Lukon tilanne vierasotteluiden osalta on jo pidemmältä ajalta synkkää kerrottavaa, sillä seitsemän viime vieraskamppailua ovat kolmen pisteen voiton tuoneet yhden kerran. Lukollahan on ollut monen muun joukkueen tavoin loukkaantumisia, mutta tavallaan vierasjoukkuekin on siitä huolimatta päässyt vielä huomattavasti helpommalla kuin esimerkiksi sarjataulukon toiseksi viimeisenä oleva KalPa, ylemmässä keskikastissa oleva SaiPa tai suunnilleen samoista sijoista taisteleva Jokerit.

Bluesin erittäin tehokas nelosketju on aiheuttanut kotijoukkueen valmennukselle syytä hymyyn, vaikka muuten tulokset ovatkin olleet erittäin ailahtelevaisia. Espoossa ollaan varmasti erittäin iloisia siitä, että Siim Liivik, Eetu Pöysti sekä Ilmari Pitkänen ovat saaneet aikaan vastustajalle kuin vastustajalle suuria ongelmia. Viime viikonloppuna kyseinen kolmikko viimeisteli HIFK:n verkkoon kaikkineensa viisi maalia. On varmaa, että nämä sankarit tulevat saamaan myös jatkossa paljon vastuuta kotijoukkueen hyökkäystä ajatellen. Blues tarvitseekin nyt mahdollisimman paljon suunnannäyttäjiä, sillä muiden hyökkääjien peliesitykset ovat olleet todella ailahtelevaisia. Esimerkiksi Daniel Widingin erinomainen vire on kääntynyt laskuun ja lisäksihän myös muunmuuassa Joonas Jalvanti jätti perjantaina ottelun väliin, koska Jyrki Aho ei ollut tyytyväinen hänen aikaisempiin suorituksiinsa. Bluesin lopullinen kokoonpano on näin ollen tarkistettava ennen pelipäätöksen tekemistä, mutta näiden tietojen perusteella kotivoitto on täysin perusteltu valinta vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas