Blues - Pelicans 8.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/08/2014
Jaa tämä...

Jatkuuko Pelicansin erinomainen pelivire Bluesin vieraana?

Blues – Pelicans, merkki 1, kerroin 1,91 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,91 | 4,00 | 3,25 PELAA TÄSTÄ

 

 

Sarjataulukon sijalta kymmenen löytyvä Lahden Pelicans on voittanut kolme ottelua putkeen. Edellisellä kierroksella lahtelaiset voittivat kotonaan TPS:n 4-0 maalein. Kolmeen edelliseen otteluun Pelicansille ollaan tehty yhteensä kaksi maalia. Tänään lahtelaiset matkustavat Espooseen testaamaan Bluesin päivän vireen. Jääkiekon Liigassa pelataan vaihteeksi keskiviikkona mielenkiintoinen kierros. Blues löytyy sarjataulukosta tällä hetkellä seitsemänneltä sijalta. Blues tunnetaan fantastisena kotijoukkueena ja myös tähän otteluun espoolaisryhmä suosikkina lähtee. Viisi edellistä kotiottelua ovat Bluesille tuottaneet peräti neljä voittoa. Kertaakaan edellä mainituista otteluista Blues ei ole jäänyt kokonaan pisteittä, joten Pelicans tulee joutumaan tänään tiukkaan paikkaan. Pelicansin peli on oikeastaan jokaisella osa-alueella parantunut vuodenvaihteen jälkeen, mutta muutaman ottelun perusteella ei lahtelaisten osalta kannata suuria johtopäätöksiä tehdä.

Blues on kahteen edelliseen otteluun viimeistellyt kahdeksan maalia, joten erittäin epävarma Pelicansin puolustus tulee tänään joutumaan kovalle koetukselle. Jere Myllyniemi on Pelicansin maalinsuulla palannut takaisin omalle tasolleen, mutta siitä huolimatta Pelicansin puolustus on virheherkkää porukkaa. Pelicansin viisikkopeli on tiivistynyt kiitettävästi, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että vielä hetki sitten lahtelaiset olivat vaatimattomasti yhdentoista ottelun mittaisessa tappioputkessa. Juha Leimun takaisintulo Pelicansin kokoonpanoon on ollut lahtelaisille erinomainen asia ja hän tuleekin myös tänään saamaan paljon vastuuta vierasjoukkueen takalinjoilla. Pelicansilla on ainoastaan yksi maalivahti, joka periaatteessa pystyy pelaamaan kierroksesta toiseen, joten siinä mielessä Jere Myllyniemeä joudutaan lahtelaisten toimesta kuormittamaan todella paljon. Joulukuun aikana Jere Myllyniemi olikin kauniisti sanottuna hyvin kaukana omasta normaalista tasostaan.

Blues pelaa äärimmäisen tiiviisti viisikkona ja sitä kautta vastustajat eivät pääse käytännössä lainkaan hyville maalintekopaikoille. Bluesin alivoimahan on ollut huikealla tasolla Lukkoa vastaan käytyä kamppailua lukuunottamatta, joten siinä mielessä espoolaisten tilanne erikoistilannepelaamisen osalta on kunnossa. Blues on kaiken kaikkiaan pelannut kotonaan niin hyvin, että myös tällä kerralla luottoa espoolaisryhmään löytyy. Blues on ollut itseasiassa joukkueena juuri Pelicansille muutenkin erittäin vaikea vastustaja. Joukkueiden kolme edellistä kohtaamista ovat menneet Bluesin eduksi. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran Lahdessa ja silloinhan Blues nappasi tiukassa taistelussa voiton 1-2 numeroin. Blues pääsee tähän otteluun käytännössä parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, sillä sivussa on ainoastaan muutama pienemmän roolin pelaaja. Kotivoitosta lähdetään ehdottomasti näin ollen liikenteeseen.

Veikkaussivut | Tuomas