Kauppalehti: Bluesin surulliset talousluvut selvillä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 12/02/2015
Jaa tämä...

Bluesin taloustilanne on valitettavan heikko.

Jääkiekkojoukkue Espoon Bluesin tuloslaskelma paljastaa seuran surkean taloustilanteen. Espoolaisseuran liikevaihto oli vielä toissa kaudella 4,9 miljoonaa euroa, mutta viime kauden liikevaihto laski rajusti. Vuodessa pudotusta tuli monta kymmentä prosenttia.

Kaudella 2013-2014 irtolipuista saadut tulot olivat 1 032 594 euroa. Viime kaudella vastaava luku oli 580 021 euroa. Blues kuitenkin sai pudotuspeleistä 292 809 euroa pääsylipputuloja viime kaudella, joita edelliskaudella ei ollut SM-liigassa pelaavalla seuralla lainkaan.

Viime kaudella lopullinen tulos päätyi 1,3 miljoonaa euroa miinukselle. Edellisellä kaudella se oli puolestaan 1,1 miljoonaa euroa tappiollinen. Kolmen edelliskauden aikana tappiota on kertynyt yhteensä lähes neljä miljoonaa euroa.

Viime tilikauden päättyessä Bluesilla oli kaksi miljoonaa euroa lyhytaikaista velkaa ja saamisia sekä rahaa 260 000 euroa. Lyhytaikainen rahoitusvaje oli yli 1,7 miljoonaa euroa. Velkoja oli perinnässä taseen mukaan 345 400 euroa.

Blues on menettänyt omat pääomansa, mutta toisaalta mutta Liiga-osakkeen arvonkorotuksella omat pääomat on saatu positiiviselle puolelle. Huhtikuussa päättyneen tilikauden lopussa Bluesin kasassa oli vain noin neljä tuhatta euroa.

Uudesta sponsorista helpotusta tilanteeseen

Bluesin taloustilanne on vakava, mutta asiaan saatiin hetki sitten myös valoa, kun heidän uusi sponsorinsa tarjoutui maksamaan espoolaisseuran avoinna olleet pelaajien palkat. Marraskuun palkkarästit on kuitattu Bluesin pelaajille noin 100 000 euron summalla.

Bluesin tiukka taloustilanne ja uhka jopa toiminnan loppumisesta on saanut aikaan kansanliikkeen. Muun muuassa seuran juniorit ovat jalkautuneet myymään lippuja ja fanituotteita joukkueensa puolesta.

Vaikka Bluesin uusi sponsori on tuonut helpotusta tilanteeseen, tähtihyökkääjä Kim Hirschovits halusi jättää espoolaiset siirryttyään loppukaudeksi Kärppiin.

Peliyhtiö Bet365 tarjoaa jääkiekkosarjoihin erinomaiset kertoimet ennen otteluita kuin myös livevedonkin puolella.

Lähde: Kauppalehti

Lue myös:
HPK:n koko valmennustiimi uusiksi
NHL-blogi: Granlund syötti vahingossa Chicagon nurin

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa