Blues - TPS 12.9.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 09/12/2013
Jaa tämä...

Viekö TPS pisteitä mukanaan Espoosta?

Blues – TPS, merkki alle 5,5 maalia, kerroin 

Bet-at-homen kertoimet otteluun 2,20 | 4,00 | 2,50 

 

 

Odotus on ohi ja tänään se vihdoin alkaa! Jääkiekon liiga pyörähtää käyntiin kahdella mielenkiintoisella ottelulla, Lappeenrannassa kohtaavat SaiPa sekä KalPa, mutta tässä vihjeessä keskitymme otteluun Bluesin sekä TPS:n välillä. Otteluhan on samalla ensimmäinen suora lähetys Nelonen Pro 2 -kanavalla. Bluesin viimeiseksi jäänyt harjoitusottelu päättyi 3-0 maalein tappioon Lukkoa vastaan, kun taas TPS pelasi kesän tai oikeastaan alkusyksyn aikana European Trophyn otteluita. On siispä selvää, että tästä asiasta on selkeää etua annettava turkulaisille. Suurin yksittäinen asia TPS:n osalta on tietenkin se, että Kai Suikkanen palaa takaisin TPS:n päävalmentajaksi. Kai Suikkanen teki erinomaista työtä Pelicansissa kahden kauden ajan, mutta nyt tosissaan TPS saa takaisin tutun valmentajan itselleen.

Bluesin tilanne on veikkaajien osalta siinä mielessä mielenkiintoinen tai oikeastaan haastava, sillä Blues on ehdottomasti yksi niistä seuroista, joiden sijoittaminen sarjataulukkoon tulee tällä kaudella olemaan erittäin vaikeaa. Bluesin materiaali on oikeastaan kaudesta toiseen pitkälti samalla tasolla. Viime kausi toi Bluesille seurahistorian heikoimman sijoituksen, vaikka alussa näytti oikeastaan pitkällekin siltä, että espoolaisten kaudesta olisi tulossa mukavaa jälkeä. Joka tapauksessa Jyrki Aho valmensi JYPissä erinomaisella menestyksellä, joten myös Bluesissa on syytä odottaa sitä, että minkäänlaiseen lepsuiluun ei ole varaa yhdelläkään pelaajalla. Puolustuksessa löytyykin useita laatunimiä Joonas Jalvannin sekä Olli Malmivaaran johdolla. Varsinkin Malmivaaran hankkiminen JYPistä oli erinomainen kaappaus espoolaisjoukkueelta.

Kuten jo todettu aikaisemmin, TPS:n suurin yksittäinen muutos on siinä, että Kai Suikkanen palaa takaisin Turkuun päävalmentajan rooliin. TPS on myös tällä kaudella käyttänyt rahaa täysin eri tavalla kuin aikaisemmilla kausilla ja nimenomaan turkulaisryhmä on hakenut tällä asialla tasaisuutta ryhmäänsä. Näin alkukaudesta on tietenkin mahdotonta lähteä sanomaan, että kuinka homma tulee käytännössä toimimaan, mutta Kai Suikkanen osoitti jo Lahdessa sen, että melkeinpä materiaalista kuin materiaalista uusi TPS -valmentaja saa irti parhaan mahdollisen hyödyn. TPS:n maalivahtikaksikko ei vakuuttanut kesällä missään tapauksessa parhaalla mahdollisella tavalla, mutta toisaalta kokemusta löytyy tässäkin asiassa turkulaisryhmältä. Todennäköisesti näin ensimmäisessä ottelussa ja vieläpä näin ympäripyöreässä sellaisessa jäädään kohtalaisen pieniin maalimääriin.

Veikkaussivut | Tuomas