Blues - TPS 24.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/01/2018
Jaa tämä...

Tekeekö TPS turhan vierailun Espooseen?

Blues – TPS, merkki 1, kerroin 1,73 Nordicbet

Nordicbetin kertoimet otteluun 1,73 | 4,25 | 3,85 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään neljä ottelua, Espoossa yhteen iskevät Blues sekä Turusta vieraaksi saapuva TPS. Sarjataulukossa Blues on tällä hetkellä seitsemäntenä, kun taas TPS löytyy luonnollisesti viimeiseltä sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on kaksikymmentä pistettä Bluesin eduksi. TPS on ollut tuloksien valossa viime aikoina erinomaisessa pelivireessä, mutta kahta asiaa ei voida kieltää. Ensimmäinen on se, että TPS:llä ei ole loppukauden osalta mitään panosta. TPS voi pelata loppukauden miten hyvin tahansa, mutta mitään se ei tule muuttamaan. Toinen onkin se, että TPS on ehtinyt myymään kaikki parhaat pelaajansa pois, joten vierasjoukkueen yksilötaito on kauden mittaan heikentynyt erittäin selkeästi. TPS voitti kylläkin edellisellä kierroksella komeasti JYPin 4-2 maalein, mutta on todettava, että tuossa ottelussa jyväskyläläiset tekivät useita todella karmeita merkkausvirheitä omalla puolustusalueellaan.

Blues voitti edellisellä kierroksella kotonaan Lukon 3-1 maalein ja tuosta ottelusta napattu voitto olikin espoolaisille vähintään kuuden pisteen suoritus. Blues on ollut normaalisti kotonaan äärimmäisen vaikeasti voitettavissa, sillä kotijoukkuetta vastaan maalinteko on juuri Espoossa erittäin vaikeaa. Jani Nieminen lukeutuu Liigan parhaimpien maalivahtien joukkoon, joten siinä mielessä espoolaisten viisikkojen on mukava pelata ”Hatun” yläpuolella. TPS on voittanut peräti kolme edellistä kotiotteluaan, mutta juuri vieraissa turkulaiset ovat edelleen olleet surkeassa pelivireessä. Turussa pelatessaan TPS on syttynyt taistelemaan hienosti, mutta varsinaisella peliajalla turkulaiset eivät ole kauden aikana saalistaneet ensimmäistäkään vierasvoittoa. Sitä voidaan pitää täysin käsittämättömänä asiana. TPS on viimeistellyt hieman yli pariinkymmeneen vierasotteluun noin neljäkymmentä maalia eli suomeksi sanottuna maalinteko ei ole toiminut matkapeleissä lainkaan.

Bluesin peliesitykset ovat viime aikoina ailahdelleet melko reilusti, mutta loistava asia kotijoukkueen kannalta on se, että Kim Hirschovits sekä Tommi Huhtala pääsivät viime ottelussa takaisin maalien makuun. Kyseisellä kaksikollahan on ollut maalinteon kanssa vähintäänkin valtavaa tuskaa. Lukkoa vastaan pelatussa kamppailussa Blues pelasi juuri sillä tavalla kuin aikaisemmin kauden edessä huikeassa kotiotteluiden voittoputkessa. Lukkoa vastaan Lars Volden sähläsi täydellisesti Kettupaitojen ensimmäisessä sekä samalla ainoassa maalissa, mutta muuten hän torjui loistavasti – Bluesilla ei ole näin ollen maalivahtiongelmaa, vaikka Jani Nieminen ei tänään maalilla pelaisikaan. Bluesin kohdalla on turhaa oikeastaan jatkaa tätä vihjettä yhtään pidemmälle, koska espoolaisten on pystyttävä voittamaan Liigan heikoin joukkue, jos pudotuspelejä meinataan Espoossa pelata. TPS:n puolustuspelaaminen on parantunut, mutta hyökkäämisessä on yksinkertaisesti edelleen suuria puutteita. TPS:llä laatua ei muutenkaan riitä alempiin hyökkäysketjuihin, joten siinä mielessä vierasvoittoa on turhaa lähteä miettimään. TPS:llä on muutenkin lisäksi muutamia tärkeitä loukkaantumisia, joten Bluesin voitto vaikuttaa kierroksen kenties todennäköisimmältä lopputulokselta.

Veikkaussivut | Tuomas