Eeli Tolvasta kaipaillaan takaisin Pohjois-amerikkaan

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Konsta
  • 10/04/2017
Jaa tämä...

Uskomattomassa liidossa KHL-jäillä oleva Eeli Tolvanen jatkoi pistetehtailuaan tiistaina Torpedoa vastaan pelatussa ottelussa kirjaten 1+1 tehot. Sen myötä 18-vuotiaalla on kasassa neljästä edellisestä ottelusta jo ällistyttävät tehot 6+3. Tolvanen on Jokereiden 10 ottelun voittoputken suuri palanen.

Koko kauden alun jälkeen nuorukaiselle on kertynyt jo 10 maalia ja 18 tehopistettä. Liidossa oleva Tolvanen on eittämättä alkukauden suomalaissensaatio.

PELAA NYT

Nashville Predators varasi Tolvasen ensimmäisen kierroksen 30. pelaajana vuode 2017 varaustilaisuudessa. Vahvasti näyttää siltä, että Eelillä on mahdollisuus yhtä isoon rooliin Nashvillessä, kuin Patrik Laineella tällä hetkellä Winnipeq Jetsin rosterissa.

18-vuotiaan puolustuspään taidot eivät ole mitenkään matalammat hyökkäyspään avujen takia. Päinvastoin Eeli on todella tunnollinen joukkueelle myös omassa päässä. Tämä tekee pelaajasta erittäin mielenkiintoisen kansainvälisilläkin jäillä.

Jokereiden Twitter-ryhmä kysyi tiistai iltana osuvasti, että miksi kansa ei ole katsomassa tätä ihmenuorta. Bostonin yliopistojoukkuetta edustava Aapeli Räsänen vastasi napakasti odottavansa nuorukaista takaisin vierelleen.

Tolvanen ja Räsänen pelasivat viime kaudella samassa kärkiketjussa Musketeersin joukkueessa.  Tolvanen tehtaili 52 ottelussa pisteet 30+24=54. Räsänen niin ikään 38 pelissä tehopisteet 7+18=25.

Tietojen mukaan Tolvanen yritti saada koulupaikkaa yliopistosta, jolloin hän olisi jäänyt pelaamaan yliopistojoukkueeseen, mutta koulupaikkaa hänelle ei auennut.

Tolvasella on taskussaan jo alle 18 vuotiaiden maailmanmestaruus. Meillä on jälleenkerran käsissämme tulevaisuuden NHL huippupelaaja. Suomen NHL tulevaisuus näyttää hyvältä.