Brasilia - Kroatia 12.6.2014 | Brasilialla kovat paineet

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 06/12/2014
Jaa tämä...

Kroatian valmentajan Niko Kovacin mielestä Brasilia on paras kohdata avauskierroksella

Vihje lyhyesti

– Brasilian on voitettava avausottelu ja Kroatia hakee yllätystä eikä halua hävitä. Seurauksena tullee peli, jossa kumpikin välttää virheitä ja etsii kärsivällisesti maalipaikkaa. Kroatia ei ole heittopussi. Sen keskikentän kolmikko Modric-Rakitic-Kovacic kestää vertailun minkä tahansa keskikentän kanssa.

– Brasilialla on poikkeuksellisen kova puolustus. Yleensä joukkueen profiilipelaajat ovat keskikentän ja hyökkäyksen pallotaitureita, nyt nelikko Marcelo-David Luiz-Thiago Silva-Dani Alves on sellainen, johon voi nojata koko pelisysteemin. Brasilia päästänee vähän maaleja koko turnauksessa.

– Kroatian valmentaja Niko Kovac sanoi ennen ottelua, että he eivät parkkeeraa bussia maalinsa eteen. Eikä Kroatian tarvitsekaan, joukkue on tarpeeksi taitava pitääkseen palloa pidemmänkin aikaa.

– Brasilialta odotetaan aina maaleja ja hienoa peliä, ja tämä nostaa alle 2,5 maalia -vedot pelattavaksi.

Vihje: alle 2,5 maalia, kerroin 1,81 Nordicbet

 

 

Lähtökohdat otteluun

Brasilia on kotijoukkue ja turnauksen selvä ennakkosuosikki. Kotiyleisön paineet ovat ensimmäisessä ottelussa melkoiset. Turnaus olisi saatava hyvin käyntiin tai tuki voi kääntyä kritiikiksi. Brasilia-fanit odottavat Kroatian olevan uhrilampaan asemassa ja jäävän kotijoukkueen murskavoiton jalkoihin. Näin tuskin tulee käymään.

Kroatian valmentaja Niko Kovac totesi, että jos Brasilia on kohdattava, niin mieluiten sitten avausottelussa.

”Kaikki paineet on heillä, ja olen toiveikas, että saamme aikaan yllätyksen”, hän sanoi alkuviikosta.

Kroatian keskikenttä on erinomainen. Real Madridin Luka Modric, Sevillan Ivan Rakitic ja Inter Milanin Mateo Kovacic on kolmikko, joka ei kalpene minkään maan keskikentän kanssa. Bayern Munchenin kärkimies Mario Mandzukic on ensimmäisessä ottelussa pelikiellossa. Hänet korvannee Wolfsburgin veteraani Ivica Olic, joka pelasi mainion kauden Bundesliigassa. Kroatia on tarpeeksi taitava, että se pystyy pitämään palloa ja luomaan jotain Brasiliaa vastaan.

Brasilia sai jo maistaa kannattajien kärsimättömyyttä viimeisessä harjoitusottelussa Serbiaa vastaan. Brassit onnistuivat vain vaivoin voittamaan serbit 1-0, Serbia oli epäonnekas että se ei napannut vähintään tasuria.. Tahmea esitys sai kannattajat buuamaan.

Brasilian valmentaja Luis Felipe Scolari on jo pitempään valinnut suurin piirtein saman aloituskokoonpanon, eikä Brasilialla ole loukkaantumisia. Viime aikoina Scolari on hieman varioinut systeemiään. Aikaisemmin hän aina laittoi kentälle kolme hyökäävämpää pelaajaa, mutta on myös mahdollista että Fred tai Hulk on yksin selvänä kärkenä ja hieman alempana pelaavat Oscar, Neymar ja Willian.

Brasiliasta on mainittava, että sen puolustuslinja on erinomainen. Yleensä ollaan totuttu suitsuttamaan joukkueen taitavia keskikenttämiehiä ja hyökkääjiä, mutta tällä kertaa taitoa löytyy alapäästäkin. Topparipari David Luiz ja Thiago Silva pelaa ensi kaudela yhdessä PSG:ssä ja lienee silloin maailman kovin seurajoukkueen topparipari. Laitapakit Barcelonan Dani Alves ja Real Madridin Marcelo ovat maailman ehdotonta kärkeä.

Brasilia ja Kroatia ovat kohdanneet aikaisemmin vain kahdesti. Harjoitusottelussa vuonna 2005 joukkueet pelasivat Kroatiassa tasan 1-1. Saksan MM-kisoissa vuotta myöhemmin joukkueet olivat samassa alkulohkossa ja Brasilia voitti keskenäisen ottelun niukasti 1-0. Brasseilla oli silloinkin kova joukkue, mukana muun muassa Ronaldo, Kaka ja Ronaldinho.

 

Perustelut vihjeelle

Avausottelun paine saa Brasilian välttämään turhan avointa peliä eikä Kroatia ole ollenkaan helppo vastus. Brassien puolustus on kova, joukkue perustaa varmasti paljon peliään juuri sen varaan. Avauskierros on muutenkin yleensä vähämaalinen, tappio ensimmäisellä kierroksella tekee jatkosta vaikean. Brasilia ja Kroatia pelaavat avausottelun alle 2,5 maalin lähes kuusi kertaa kymmenestä.

Vihje: alle 2,5 maalia, kerroin 1,81 Nordicbet

Veikkaussivut | Anssi