Brasilia - Saksa 8.7.2014 | Brasilia edelleen ennakkosuosikki

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 07/08/2014
Jaa tämä...

Brasilia on rampa, mutta kuinka paljon Neymarin ja Thiago Silvan puuttuminen vaikuttaa?

Vihje lyhyesti

– Brasilia on ollut pettymys turnauksessa. Se ei ole voittanut vakuuttavasti, eikä se ole pelannut hienoa jalkapalloa. Nyt vielä sen tärkeimmät pelaajat Neymar ja Thiago Silva ovat sivussa, sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa on paljon kysymysmerkkejä. Brasilian avauskokoonpanossa on paljon pelaajia, jotka ovat pettäneet pahasti. Kärkimies Fred lienee ollut lähes joka ottelussa kentän kehnoin.

– Saksakaan ei ole ollut loistava, mutta tehokkaan varmasti se on jyrännyt eteenpäin. Joukkueen puolustus on ilmeisen hyvä, Saksa on viidessä ottelussa pitänyt nollan neljästi. Puolivälierässä Ranska myllytti pitkiä aikoja, mutta huippuvaarallisia tilanteita se ei saanut aikaan. Saksan maalivahti Neuer hoiti ne paikat, jotka täytyi.

– Brasilia laittanee puuttuvien tähtipelaajien tilalle Willianin sekä Danten. He eivät ole Neymarin ja Thiago Silvan tasoisia, mutta silti kovan luokan pelaajia. Hyvänä päivänä kumpikin voi olla selvästi kentän parhaimmistoa. Saksan kokoonpanokysymys on, että mitä tehdä Mertesackerille ja Kloselle, kentälle vai vaihtopenkille?

[ Dante teki maalin viime kesän Confederations Cupissa, osuuko hän jälleen? Gutsille 100 € bonus tästä ]

Brasilia on ottelussa edelleen hienoinen suosikki, vaikka sille ei oikein peliesityksten perusteella voi löytää perustetta. Veto on lyötävä Saksan kautta, kyllä ottelun pitäisi olla aikalailla fifty-fifty.

Vihje: Saksa – tasapeli ei vetoa, kerroin 1,96 Betsafe

 

 

Lähtökohdat otteluun

Brasilia oli ennen MM-turnausta selvä ykkössuosikki mestariksi. Kehnot otteet ja avainpelaajien poissaolo pudotti sen suosikin pallilta. Bet365:n kertoimissa Argentiina on tällä hetkellä hienoinen suosikki, Saksa ja Brasilia tulevat kymmenyksen päässä.

Brasilian peli ei ole turnauksessa vielä kulkenut kertaakaan niin hyvin kuin viime kesän Confederations Cup antoi odottaa. Puolivälierässä Kolumbiaa vastaan vielä hyökkäyksen ykkösnimi Neymar loukkaantui ja joutui jättämään koko turnauksen kesken. Samassa ottelussa puolustuksen kenraali ja joukkueen kapteeni Thiago Silva sai varoituksen, ja hän joutuu pelikiellon vuoksi sivuun Saksa-ottelusta. Kumpikin menetys on suuri, sille ei voi mitään. Brasilian hyökkäys on ollut kehno, oikeastaan Neymar on ollut ainoa, joka on luonut tilanteita. Hulk on ajoittain saanut pelattua itsensä maalintekopaikkaan. Oscar on etupäässä pelannut keskikentällä rikkoen ja pelannut pallon nopeasti eteenpäin, luovia maalipaikkoja avaavia syöttöjä Oscar ei ole juurikaan Kroatia-ottelun jälkeen antanut. Kärkimies Fred on ollut yhtä luova ja tehokas kuin nimensä, hän on muistuttanut enemmän Fred Flinstonea kuin Brasilian maajoukkueen hyökkääjää.

Thiago Silva on Brasilian puolustuksen ehdoton ykkönen. Hänen toppariparinsa David Luiz tekee silloin tällöin puolustuksessa hasardiratkaisuja, ja Thiago Silva on usein paikannut aukkoja. Thiago Silvan merkitys on kova myös esimerkin kautta, joukkueen kapteeni ei anna periksi ja on kova taistelija.

Neymarin tilalle Brasilian avauskokoonpanoon on ilmeisesti tulossa Willian. Onhan Willian hyvä pelaaja, Chelsean laituri, mutta onko hän lopulta lähelläkään Neymarin panosta, jää nähtäväksi. Thiago Slvan tilalle tullee Dante. Bayern Munchenin toppari Dante on hyvä pelimies, mutta kuitenkin heikompi kuin Thiago Silva. Jotkut kirjoittajat ovat sanoneet, että supertähtien puuttuminen kentältä pakottaa muiden nostamaan tasoaan ja ottamaan vastuuta. Tämä jää nähtäväksi, varsinkin hyökkäyspää vaikuttaa suurelta kysymysmerkiltä.

Brasilian valmentaja Felipe Luiz Scolari on sanonut, että hän saattaa laittaa Saksaa vastaan kentälle kolme puolustavaa keskikenttäpelaajaa. Saksalla on kova keskikenttä ja se täytyy ottaa huomioon.

”Jos keskikentällä on kaksi puolustavaa pelaajaa, niin laitapakeilla on vähemmän vapauksia. Saatan laittaa kentälle jotain, joka on hieman vaarallisempaa Saksan kannalta”, Scolari sanoi.

[ Jos kentällä on paljon puolustavia pelaajia, niin tempo on hidas, eikä kulmureitakaan tule paljoa. Lyö vetoa sille, että tulee alle 11 kulmapotkua. Gutsille 100 € bonus tästä ]

Brasilian puolivälieräottelu Kolumbiaa vastaan oli kotijoukkueelta melko hyvä. Kolumbia ei pystynyt pelaamaan kuten se oli aikaisemmin turnauksessa pelannut. Iloinen hyökkäyspeli oli aikalailla tukossa, brassit onnistuivat pitämään uuden supertähden, James Rodriguezin, aikalailla vaisuna. Kolumbian kavennettua ottelun loppupuolella paine oli vankasti Brasilian maalilla, mutta Brasilia silti kesti loppuun saakka. Brasilialaiset tekivät maalinsa erikoistilantesta, Thiago Silva teki polvellaan maalin kulmapotkusta ja David Luiz paukautti vapaapotkun ylänurkkaan, mutta muuten brassienkin hyvät maalipaikat olivat vähissä.

Saksakaan ei ole ollut turnauksessa erinomainen, tehokas se kuitenkin on ollut. Saksa voitti puolivälierässä Ranskan 1-0, mutta Ranska painoi päälle pitkät jaksot saksalaisten aikaisen voittomaalin jälkeen. Saksan puolustuslinja ja maalivahti Neuer ovat ilmeisesti kova yksikkö, sillä tosi hyvät Ranskalta jäivät saamatta. Viidessä MM-ottelussa Saksa on pitänyt nollan neljä kertaa.

Saksalaisten valmentajaa Joachim Löwiä on kritisoitu pelaajavalinnoista. Suurin ongelma on ollut keskikentän maestro Mesut Özil, joka on ollut kaukana huippukunnosta. Takavuosien tähtipelaaja Paul Breitner kritisoi Öziliä sanoen, että ”yhdeksän pelaajaa kiduttaa itseään 90 minuuttia ja Özil on kävelyllä”. Kritiikkiä on herättänyt myös Per Mertesackerin pudottaminen vaihtopenkille ja Philip Lahmin peluuttaminen puolustuslinjassa. Joachim Löwin valinnanvaikeus ennen ottelua on, että laittaako Mertesackerin jälleen kentälle, ja mitä tehdä Miroslav Kloselle, joka oli puolivälierissä ensimmäisen kerran aloituskokoonpanossa.

Löw on vaatinut ottelun meksikolaiselta erotuomarilta Marco Rodriguezilta tiukkaa otetta. Brasilian edellinen ottelu Kolumbiaa vastaan oli Löwin mukaan brutaali.

”Brasilia-Kolumbia -ottelun fyysinen energia meni tyystin yli eurooppalaisten rajojen. Jos tuo ottelu olisi pelattu Euroopassa, niin 22 pelaajaa ei olisi pysynyt kentällä ottelun loppuun”.

 

Perustelut vihjeelle

Brasilia on ottelun suosikki, vaikka se ei ole osoittanut erityisiä otteita ja on vielä ilman kahta tärkeintä pelaajaansa. Veto on tehtävä Saksan kautta, sen pelissä ei ole niin paljon kysymysmerkkjeä kuin Brasilian pelissä.

Vihje: Saksa – tasapeli ei vetoa, kerroin 1,96 Betsafe

Veikkaussivut | Anssi