Valioliiga: Brighton - Manchester City 12.8.2017 klo 19.30

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 08/11/2017
Jaa tämä...

Nousijajoukkue Brighton saa liiga-avauksessa kotikentälleen suurimman mestarisuosikin Manchester Cityn. City on yksi avauskierroksen suurista suosikeista. Bet365 antaa sen voitolle kertoimeksi vain 1.33 vieraskentälläkin.

Cityn manageri Pep Guardiolan ensimmäinen kausi Etihad -stadionilla oli kehnonlainen. Hyvä alku kääntyi syksyn myötä kaikenlaisiksi ongelmiksi, joista pahimmat olivat joukkueen puolustuksessa. Tätä Guardiola lähti sitten korjaamaan rahalla, niin kuin jo moneen kertaan kauden alla on todettu ja kirjoitettu. City kuitenkin pelasi itsensä Mestareiden liigaan, joten tyystin pannukakku joukkueen kausi ei ollut. Tänä vuonna valtaisien hankintojen buustaamana Manchester Citylle ei kyllä kelpaa mikään muu kuin tiukka mestaruustaisto. Jos City on pelistä ulkona ennen toukokuuta, niin taitaa olla ensi kesällä ulkona myös Guardiola.

Guardiola laittoi kesällä oikeastaan koko puolustuksensa uusiksi. Barcelonasta viime kaudeksi hankittu maalivahti Claudio Bravo epäonnistui Valioliigassa. Tässä kohdassa vannoutuneet City -fanit varmasti puristivat kättä taskussa nyrkkiin, ja muistivat kuinka Guardiola passitti seuraikoni Joe Hartin ulos seurasta. Nyt Cityn maalilla kokeilee brasilialainen, Benficasta tullut Ederson. Cityn puolustuslinjassa pelaa uusina Walker, Mendy ja Danilo.

Muodikkaasti kolme topparia

Harjoitusottelussa Tottenhamia vastaan heinäkuun lopulla Guardiola laittoi kentälle muodikkaasti kolme topparia Stonesin, Otamendin ja Kompanyn. Walker ja Danilo pelasivat laidoilla ja olivat enemmän keskikentän pelaajia. City voitti Spursin komeasti 3-0, joten tämä saattaa olla Guardiolan ykkösavaus, ja miksi, samalla taktiikallahan Chelseakin vei viime kaudella mestaruuden.

Jos City saa puolustuksensa toimimaan, niin silloin sillä on kyllä vain taivas rajana. Spurs -voitossa sen kärjessä pelasivat huiman nopeat, taitavat ja nuoret Gabriel Jesus sekä Sterling. Keskikentällä pelasivat muun muassa de Bruyne, Silva ja Fernandinho, eli joka puolella Cityn kokoonpanossa oli maailman ehdoton huippupelaaja.

Brightonkin on vahvistunut kesällä. Championshipin ero Valioliigaan on sen verran iso, että pakkokin nousijajoukkueiden on tuoda uusia pelaajia mukaan. Brighton rikkoi kesällä seuran siirtoennätykset ostamalla Davy Propperin PSV Eindhovenista sekä Jose Isquiredon Club Bruggesta. Kummankin hinta oli jonkun miljoonan päälle kymmenen miljoonaa euroa, tämä kuvastaa hyvin sitä miten eri tasolla pikkuseurat, kuten Brighton ja Valioliigan suurseurat operoivat.

34 vuoden odotus

Brightonilla ei ole suuri pelaajarinki, eikä se kestä loukkaantumisia suurseurojen tapaan. Heti kauden alusta Brightonin manageri Chris Hughton joutuu tulemaan toimeen ilman Beram Kayalia sekä paljon liikkuvaa Anthony Knockaertia.

Manchester City -ottelu on Brightonille ensimmäinen pääsarjan ottelu sitten kauden 1982-83, jolloin sarjaa vielä kutsuttiin Ykkösdivisioonaksi. Tunnelma on varmaan innostunut, mutta varmasti Brightonin väki ymmärtää, että sen on tärkeämpi voittaa muita alakastin ryhmiä kuin Cityn kaltaisia mestarisuosikkeja.

Ottelun kulku lienee se, että City pitää palloa ja hakee ylivertaisen pelaajamateriaalin avulla rutiinivoittoa. Brighton pelaa niin kuin ensimmäisessä Valioliiga-kauden kotiottelussa nousijajoukkue pelaa, tsemppiä ei varmaan ryhmältä puutu.

Bet365 antaa Brighton +1.5 -tulokselle kertoimeksi 1.91. Siihen voisi pienellä panostaa, ei City joka ottelussa tule riepottelemaan pienempiään. Kauden alussa on vielä sen verran kysymysmerkkejä, että Brightonin taistelu voi tuottaa tulostakin.

Brightonin ennakoitu avauskokoonpano:

Ryan, Brown, Duffy, Dunk, Gross, Hemed, Sidwell, Murphy, Saltor, Stephens, Suttner

Manchester Cityn ennakoitu avauskokoonpano:

Ederson, Otamendi, Stones, Kompany, Danilo, Toure, Walker, de Bruyne, Silva, Aguero, Gabriel Jesus