Brynäs - AIK 6.2.2014 | SHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/06/2014
Jaa tämä...

Päättyykö Brynäsin konttaaminen AIK:n isäntänä?

Brynäs – AIK, merkki 1, kerroin 1,50 Sportingbet
Brynäs – AIK (+1), merkki 1, kerroin 1,94 Unibet

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,50 | 4,60 | 5,20 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Ruotsin SHL:n ottelutarjontaa, AIK matkustaa Brynäsin vieraaksi. Sarjataulukossa Brynäs on tällä hetkellä kahdeksantena, kun taas AIK löytyy luonnollisesti viimeiseltä sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on yhdeksäntoista pistettä Brynäsin eduksi. Veikkaussivujen lukijat sekä käytännössä kaikki muutkin ovat varmasti huomanneet, että AIK pelaa täysin väärässä liigassa. AIK tulee tätä menoa suurella todennäköisyydellä jäämään runkosarjan viimeiseksi. AIK on ehtinyt kauppaamaan jo parhaita pelaajia muualle, sillä esimerkiksi Teemu Ramstedt lähti Tukholmasta kohti Helsinkiä ja HIFK:n edustamista. Tilastojen valossa AIK:ta voidaan pitää luonnollisesti Ruotsin pääsarjan surkeimpana vierasjoukkueena. Se kertoo varmasti jokaiselle jotain, kun AIK on pystynyt vieraissa varsinaisella peliajalla saalistamaan neljä voittoa.

Brynäs lähtee tähän otteluun vaikeasta tilanteesta, sillä neljä edellistä ottelua ovat kotijoukkueelle tuottaneet yhtä monta tappiota. Viidenteen ei olisi Brynäsillä käytännössä enään yksinkertaisesti varaa. Brynäs on edelleen kiinni pudotuspelipaikassa, mutta tätä menoa kotijoukkueen sijoitus tulee tippumaan vielä selkeästikin. Itseasiassa Brynäsillä ei ole enään edes mahdollisuutta tippua pudotuspeleistä ulos, mutta kotijoukkue haluaisi varmasti mielummin sarjataulukossa olla seitsemäntenä tai kahdeksantena kuin sijalla kymmenen. Pienenä puolustuksena voidaan Brynäsille sen verran sentään sanoa, että viime aikoina kotijoukkueen otteluohjelma on ollut vaikea. Viime aikoina Brynäs onkin näin ollen joutunut pelaamaan esimerkiksi runkosarjan tulevaa voittajaa vastaan.

AIK voitti edellisellä kierroksella HV-71:sen 3-1 maalein, mutta muuten vierasjoukkueen ilonaiheet ovat kokonaisuutta ajatellen olleet käytännössä täysin nollassa. Vierasjoukkue on valmistautumassa jo heille tulevia tärkeitä otteluita ajatellen, joten loput runkosarjan kamppailut sujuvat tukholmalaisilta enemmän tai vähemmän pelailun merkeissä. Brynäsillä on kieltämättä muutamia loukkaantumisia, sillä esimerkiksi Lukas Kilström sekä Alexander Larsson ovat sivussa kotijoukkueen vahvuudesta. Siitäkin huolimatta on syytä olettaa, että Brynäs tulee kotonaan nappaamaan täydet pisteet surkean vierasjoukkueen kustannuksella. Periaatteessa AIK pystyy pelaamaan täysin paineettomassa tilanteessa, mutta edellisen kerran AIK on saanut edes yhden vieraspisteen ottelussa Örebroä vastaan joulukuun puolessa välissä. Siihen ei oikeastaan ole mitään lisättävää. Antaa tulosten puhua puolestaan.

Veikkaussivut | Tuomas