Brynäs - Leksands 23.1.2014 | SHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 20/04/2018
Jaa tämä...

Tekeekö Leksands turhan vierailun Brynäsin kotijäälle?

Brynäs – Leksands, merkki 1, kerroin 1,92 Expekt

Expektin kertoimet otteluun 1,92 | 4,00 | 3,35 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Ruotsin SHL:n ottelutarjontaa, Brynäs isännöi vieraaksi saapuvaa Leksandsia. Tähän otteluun on syytä asettaa vain yksi selkeä ennakkosuosikki ja se on Brynäs. Sarjataulukossa Brynäs sekä Leksands ovat hyvin pitkälti samoilla sijoituksilla, sillä Brynäs löytyy viidenneltä,- sekä Leksands puolestaan kahdeksannelta sijalta, mutta kaiken kaikkiaan materiaaliltaan Brynäs on luonnollisesti joukkueista laadukkaampi sekä samallahan toisekseen Leksands on edellisestä viidestä ottelustaan saalistanut vain kaksi voittoa. Leksands voitti edellisellä kierroksella Växjön 4-5 maalein, mutta vierasjoukkueen puolustus on ollut viime otteluissa todella heikolla tasolla. Kahteen edelliseen otteluun Leksandsille ollaan viimeistelty käsittämättömästi kahdeksan maalia. Leksands on muutenkin viime aikoina joutunut pelaamaan useita vierasotteluita, joten siinä mielessä matkustaminen ei ole varmasti tehnyt hyvää Leksandsin kokoonpanoon tätäkään ottelua ajatellen.

Brynäs oli vielä alkukaudella kotonaan heikko, mutta viime aikoina Brynäs on juuri kotonaan napannut voittoja kovalla prosentilla – edellisestä viidestä kotiottelustaan Brynäs on varsinaisella peliajalla hävinnyt vain kerran! Brynäsin suurin vahvuus on ollut äärimmäisen tiivis viisikkopeli. Kotijoukkuetta vastaan maalinteko on kaiken kaikkiaan erittäin vaikeaa, sillä Keltamustat puolustavat erittäin tiiviisti. Tilastojen valossa Brynäsiä voidaan pitää vain keskikastin kotijoukkueena, mutta tilastot tässä tapauksessa valehtelevat, sillä viime aikoina kotonaan Brynäs on tosissaan ollut vahva. Brynäsin kannalta erittäin huono asia on se, että kotijoukkueella on muutamia tärkeitä pelaajia sivussa tästäkin ottelusta, mutta toisaalta Leksands on ollut vieraissa todella heikko. Kuuteen edelliseen vierasotteluun Leksands on saalistanut vain kaksi voittoa. Kokonaisuutta ajatellen Leksandsin vieraspeliesitykset ovat vaihdelleet todella rajusti, sillä viime aikoina vierailijat ovat matkapeleissään hävinneet usein otteluita murskalukemilla.

Brynäs sekä Leksands taistelevat käytännössä täysin samoista sijoituksista, joten siinä mielessä tätä ottelua voidaan pitää kuuden pisteen taisteluna. Periaatteessa voiton suhteen paineet ovat Leksandsin puolella, sillä tappion jälkeen Leksandsilla olisi todella vaikeaa enään tavoittaa Brynäsiä. Kaiken kaikkiaan Leksandsin suurin ongelma on ollut kokonaisuutta ajatellen se, että vierasjoukkueelta ratkaisijat ovat olleet vähissä. Leksands on viimeistellyt tähän mennessä ainoastaan 89 maalia eli suomeksi sanottuna vierasjoukkueen maalinteko on ollut SHL:n surkeinta luokkaa. Leksandsin kannalta hyvä asia on se, että loukkaantumisia käytännössä ei ole, mutta siitä huolimatta Brynäs on syytä napata vetokupongille mukaan. Brynäsiltä ratkaisuvoimaa löytyy huomattavasti enemmän, vaikka tosissaan muutamia pelaajia sivussa onkin.

Veikkaussivut | Tuomas