Buffalo Sabres aikoo peluuttaa Rasmus Ristolaista jatkossa säästeliäämmin

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Laatu korvaa määrän ensi kaudella Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolaisen kohdalla, mikäli uskomme joukkueen päävalmentajan Dan Bylsman viimeisempiä lausuntoja.

Bylsma oli muutama päivä sitten haastateltavana Buffalon paikallisen sporttiradion WGR 550 luona. Päävalmentaja tunnusti haastattelussa käyttäneensä nuorta Rasmus Ristolaista mielestään liikaa jäällä viime kaudella ja kuormittaneensa RR55:sta tarpeettoman paljon.

”Me laitoimme hänet (Ristolaisen) useaan otteeseen pahoihin paikkoihin ja ratkaiseviin tilanteisiin. Tietyt asiat mitkä tähän vaikutti, olivat Corsi-tilastot ja hänen kiekonhallintansa. Mutta totta puhuakseni, peluutimme häntä liikaa.” Bylsma kertoi. Lisäksi hän jatkoi että ” Ristolainen ei tule pitämään kuulemastaan, mutta hän ei ole vielä se jätkä, jonka tulee pelata illasta toiseen 28 – 30 minuuttia. Mutta siitä huolimatta me teimme sen ja peluutimme häntä viime kaudella jatkuvasti.”

21 – vuotias suomalaisnuorukainen pelasi viime kaudella koko Buffalon joukkueesta selvästi muita enemmän. Miehen jääaika kauden aikana oli keskiarvoltaan 25 minuuttia ja 16 sekuntia per ottelu, mikä oli kolme minuuttia enemmän kuin seuraavalla pelaajalla Zach Bogoslanilla. Keskiarvo oli Ristolaisen kolme kautta kestäneen uran korkein ja kasvoi melkein viidellä minuutilla edelliseen kauteen nähden. Kaiken lisäksi Rassen jääaikakeskiarvo mahtui koko maailman kovimman kiekkoliigan TOP 10:n, miehen ollessa viisi vuotta nuorempi kuin toiseksi nuorin pelaaja alla olevalla listalla. Voidaan siis sanoa, että RR55 sai pelata viime kaudella sydämensä kyllyydestä!

stats

 

Buffalo-valmentaja Bylsman suunnitelmien mukaan joukkueen ensi kauden puolustuksen liideri on Florida Panthersista hommattu venäläinen Dmitri Kulikov. Kulikov saa paljon vastuuta mikä tarjoaa Ristolaiselle hieman enemmän lepoa. ”Ristolaisen tulisi pelata keskiarvolta maksimissaan 24 minuuttia, ja sen te tulette näkemään myös ensi kaudella. Samalla tulette huomaamaan, miten hän saalistaa enemmän pisteitä ja parantaa muita tilastojaan.” Bylsma päätti.

Mielenkiintoisia lausuntoja, joita Veikkaussivut.com tulee peilaamaan tulevan NHL-kauden aikana.

Lue myös:

VIDEO: CITY-HYÖKKÄÄJÄ EI SAANUT MILLÄÄN PALLOA MAALIN RANGAISTUSPOTKUSTA

CLAUDIO BRAVO VALTAAMASSA PELIPAIKAN JOE HARTILTA