Dortmund haluaa takaisin ykköshaastajaksi

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 20/02/2018
Jaa tämä...

Borussia Dortmundin viime kausi meni juuri ja juuri plussan puolelle. Joukkue voitti Saksan cupin, eli pääsi myös nostelemaan pokaalia. Saksan Cup tosin ei ole kovinkaan arvostettu turnaus. Bundesliigassa Dortmund menetti asemansa Bayern Munchenin ykköshaastajana, sarjataulukossa se tuli lopulta kolmanneksi kolme pistettä RB Leipzigia jäljessä. Mestareiden liigassa Dortmund putosi neljännesfinaaleissa Monacolle.

Viime kaudelle Dortmund oli pitkään Bundesliigassa todella heikko, pitkät tovit joukkue majaili sarjataulukossa seitsemännen ja kuudennen sijan paikkeilla. Loppujen lopuksi kolmossijakin oli Dortmundin hyvän loppukauden ansiosta. Ennen viime kautta Dortmundin leiristä oltiin puhuttu, että joukkue on todela tiukasti pelaamassa mestaruudesta.

Mestareiden liigassa Dortmund pelasi kotimaan sarjoja paremmin. Se pelasi lohkovaiheessa kaksi kertaa 2-2 -tasapelin Real Madridia vastaan ja myllytti Leagua Varsovan ensin vieraissa 6-0 ja sitten kotonaan 8-4. Ensimmäisellä Mestareiden liigan pudotuspelikierroksella Dortmund pudotti Benfican, mutta kovaa kautta pelannut Monaco oli sitten liikaa.

Saksan Cup meni joukkueelta myös luonnollisesti mainiosti, ja tämän turneen puolivälissä se sai Bayern Muncheninkin kaadettua.

Uusi valmentaja Boszista

Dortmundin Bundesliiga -kausi oli kuitenkin niin surkea, että joukkueen päävalmentaja Thomas Tuchel sai kesällä kenkää. Uusi Dortmund -manageri on hollantilainen Peter Bosz. Hänellä on käytettävissä uusittu joukkue, joka taitaa olla viime vuotista parempi.

Dortmund myi kesällä kaksi puolustajaansa Ginterin ja Sven Benderin. Näistä kahdesta seura nettosi liki 30 miljoonaa euroa. Samaten kärkimies Ramos lähti 12 miljoonalla eurolla. Kukaan kolmesta myydystä ei ollut Dortmundissa avainpelaaja. Samaten seurasta poistuivat Merino ja Stenzel, mutta heidän lähtönsä ei kirpaise Dortmundissa millään tavalla.

Toprak toppariksi

Saamapuolella Dortmundilla sitten on kunnon vahvistuksia. Imer Toprak ottanee heti paikan joukkueen puolustuksen keskellä. Keskikentän puolustava pelaaja Mahmoud Dahoud on mainio lisä joukkueeseen. Nuori 23-vuotias Maximilian Philip tuli Freiburgista vahvistamaan ryhmää – Dortmundilla näyttää olevan tapana tuoda juuri Freiburgin joukkueesta hyviä pelaajia joukkueeseen. Dortmund sai vielä nuoren Zagadoun PSG:stä, mutta hänestä ei juurikaan ole apua tälle kaudella, Zagadou on tulevaisuuden pelaaja.

Dortmundin onnistui pitää Pierre-Emerick Aubameyang vielä joukkueessa, ja hänen korvaamisensa olisi ollut hankalaa. Aubameyang on yksi maailman ykköskärjistä. Viime kaudella hän oli Bundesliigan paras maalintekijä 31 osumalla. Erinomaisen laiturin Ousmane Dembelen kohdalla Dortmund ei sitten taida pystyä enää pitämään miestä riveissään.Viime päivinä on lähes varmana tietona uutisoitu Dembelen siirtyminen Barcelonaan korvaamaan Neymaria.

 

Lyö vedot  Unibetille!>>