Onko Leipzig Bundesliigan kestomenestyjä?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 22/01/2018
Jaa tämä...

RB Leipzig on Bundesliigan todellinen raketti, ja vihattu sellainen. Seura on perustettu vasta vuonna 2009. Se nousi Bundesliigaan kaudeksi 2016-2017 ja heti se tuli sarjassa kakkoseksi. Leipzig oli jopa pitkät tovit sarjaykkönen.

RB Leipzigia vihataan siksi, että se on rakennettu rahalla. RB tarkoittaa Red Bullia. Seuran omistaja on Reb Bull -pomo Dietrich Mateschitz.

Leipzigin kaupungin edellisen ykkösseuran nimi on Lokomotiv. Daily Mailin RB Leipzigissa kertovassa jutussa Lokomotiv Leipzigin fani totesi, että ”minun seurani perustettiin jalkapalloa varten. RB Leipzig perustettiin rahan tekemiseksi, energiajuoman myymiseksi”.

RB Leipzigilla on hyvät mahdollisuudet jatkaa menestystä Bundesliigassa. Sen ei tarvitse jäädä yhden kauden ihmeeksi, ja tässä miljoonat eurot ovat tukena. Leipzigin onnistui pitää viime kauden runko kasassa, ja näiden lisäksi joukkueeseen on tuotu muutama mielenkiintoinen ja mahdollisesti loistava vahvistus. Vahvistukset ovat tarpeen, tällä kaudella Leipzigin otteluohjelma on paljon viime vuotista rankempi, kun mukana on myös Mestareiden liiga.

Keita ja Forsberg jatkavat

Leipzigin kesän suurin työ oli pitää viime vuoden avainpelaajat Naby Keita ja Emil Forsberg joukkueessa. Euroopan suurseurat olivat kummankin pelaajan perässä, Liverpoolkin korotti tarjoustaan Keitasta huhujen mukaan 83 miljoonaan euroon saakka, mutta Leipzig ei suostunut myymään.

Keita on Leipzigille erittäin tärkeä pelaaja. Keskikentällä pelaava guinealainen Keita on loistava kahden rangaistusalueen välissä, hän on aikalailla kokoLeipzigin joukkuetta kasassa pitävä voima. Ruotsalainen laituri Emil Forsberg oli viime kaudella koko Bundesliigan paras maalisyöttöjen antaja, hän antoi maalipassin komeat 19 kertaa.

Leipzigin kärkimies Timo Werner hyötyi Forsbergin tarjoilusta.Werner oli kesällä 2015pudonnut Stuttgartin joukkueen kanssa sarjaporrasta alemmas, mutta Leipzigissa hän pomppasi hienosti takaisin.Werner oli viime kauden Bundesliigassa paras saksalainen maalintekijä 21 osumalla.Werner oli myös mukana Saksan Confederations Cupin joukkueessa.

Kesällä vahvistusta

R Leipzigin puolustus oli myös erinomainen viime kaudella. Se päästi koko Bundesliigassa kolmanneksi vähiten maaleja Bayern Munchenin ja Hoffenheimin jälkeen.

Leipzigin kesähankinnoista merkittävin lienee ranskalainen kärkimies Jean-Kevin Augustin. Hän oli vuosi sitten UEFA alle19-vuotiaiden EM-turnauksen paras maalintekijä. Harjoituskaudella Augustin on raporttien mukaan ollut erinomainen, ja hän sopii hyvin Leipzigin hyökkäykseen pystymällä pelata joka paikkaa joukkueen kärjessä.

Leipzigin kärkipäähän tuli kesällä myös portugalilainen laituri Bruma. Galatasaraysta tullut Bruma on nopea ja taitava, ja hänellä jo on kokemusta Mestareiden liigasta.

Leipzigin joukkueen tulevaisuuden tähti saattaa olla vasta 17-vuotias keskikentän taituri Elias Abouchabaka, joka vasta tänä kesänä nostettiin joukkueen ykkösryhmään.

Leipzigista muualle lähteneistä kannattanee mainita Rani Khedira ja Davie Selke.

 

Lyö vedot  Unibetille!>>