Bussiturma tiukensi turvatoimia Bakussa – myös poliisi tutkii tapausta!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 14.6.2015

VAIN VEIKKAUSSIVUILTA: GUTSIN 20€ ILMAISVETO NHL -FINAALIIN

Historian ensimmäiset Euroopan kisojen avajaiset saivat surullisen alun bussin törmätessä kisakylässä kolmeen urheilijaan. Onnettomuudessa loukkaantunut nuori urheilija vaikutettiin koomaan ja nyt myös poliisi tutkii tapausta.

Azerbaizhanin pääkaupungissa, Bakussa järjestettävissä Euroopan kisoissa on jo ehtinyt sattumaan ja tapahtumaan, mutta valitettavasti useat uutiset eivät ole olleet positiivisiä. Euroopan kisat alkoivat katastrofaalisissa merkeissä, kun bussi törmäsi kolmeen taitouimariin. Poliisi on käynnistänyt tilanteesta tutkinnan ja kisakylässä on otettu uudet turvamääräykset käyttöön. Tutkinta käynnistyi, sillä tapauksen kameratallenteesta näkyy bussin matkustaneen vauhdilla ja tulleen kulmaan, jossa tytöt olivat bussiin nähden hyvällä näkyvyydellä. Yksi tytöistä raahautui auton alla jopa 20 metriä.

– Heti tapauksen jälkeen kävimme läpi alueilla liikennöintiä koskevat säännöksemme. Ei pelkästään kisakylän tai mediakylän, vaan kaikkien tapahtumapaikkojen. Teemme muutoksia siellä, missä näyttää tarpeelliselta, totesi Euroopan kisojen toiminnallinen johtaja Simon Clegg.

– Lisäksi kaikkia kuljettajia, ei vain bussien vaan myös TX-systeemin kuljettajia, on neuvottu noudattamaan heille annettuja selkeitä ohjeita liikennöidessä kisapaikalle tai sieltä pois.

Yksi nuorista urheilijoista, vasta 15-vuotias Vanessa Sahinovic vaivutettiin lääkäreiden toimesta koomaan, koska tyttö kärsi vakavia ruhjeita selkärankaansa sekä lonkkaan ja reisiin. Hänet kiidätettiin sairaalahoitoon Wieniin ja leikkaukseen vielä samana iltana.

Euroopan kisat ovat päässeet otsikoihin myös siksi, että tapahtumaan on annettu toimittajille porttikieltoja. Esimerkiksi englantilaisen Guardian-lehden urheilun kirjeenvaihtajan Owen Gibsonin viisumihakemus Bakuun hylättiin. Gibson oli jo matkalla lentokentälle, kun tieto kisamatkan peruuntumisesta saavutti hänet.

Bakun kisajärjestäjien mukaan Azerbaizhanin hallitus päättää siitä, keitä se päästää maahan.

– Euroopan kisojen järjestelykomitea vain välittää toimittajien akkreditointi-hakemukset. Sen jälkeen hallitus hyväksyy ne, jos ylipäätänsä hyväksyy, totesi maan urheiluministeri Azad Rahimov.

Median lisäksi esimerkiksi muutamilla ihmisoikeusjärjestöillä on porttikiellot tapahtumaan. Järjestöt, kuten Amnesty ja Human Right Watch, syyttävät maan hallitusta toisinajattelijoiden, toimittajien ja opposition jäsenten pidättämisestä.

Sunnuntain kilpailuohjelmassa suomalaisittain olivat melonta, telinevoimistelu, karate, paini ja lentopallo. YLE lähettää kanavillaan tapahtumia kilpailusta.

Veikkaussivut ja Guts mahdollistavat NHL:n pudotuspeleihin 20 euron ilmaisvedon. Nappaa ilmaisveto tästä.

Lähde: Yle

Lue myös:
Teräväinen ja Filppula vireessä – Timonen kehissä!
Video: Argentiina menetti kahden maalin johtonsa!

NHL ERIKOISOSIO | STANLEY CUP  LAAJA ENNAKKO | TERÄVÄINEN VS: FILPPULA.. | FILPPULA KERÄÄ KEHUJA

guts-728x90