VIDEO: Tampereen Ilvekselle kanadalaishyökkääjä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 22/02/2018
Jaa tämä...

Tamperelaisseuralle vähintäänkin mielenkiintoinen hankinta.

Kanadalaishyökkääjä Dane Byers liittyy SM-liigassa Tampereen Ilveksen vahvuuteen yksivuotisella sopimuksella. Erittäin fyysinen hyökkääjä saapui Tampereelle tänään ja on jo mukana seuran vahvuudessa.

– Meidän oli reagoitava siihen, että joukkueesta jäi sivuun Tapio Laakso loukkaantumisen takia. Samalla kun menetimme tärkeän tekijän jäältä, menetimme myös johtajuutta. Byersin sopimus on kauden mittainen ja sisältää 10.10. asti kestävän koeajan, kertoi Ilveksen urheilujohtaja Juha Pajuoja.

− Kaikki näyttäisi olevan kunnossa. Olen ensimmäistä kertaa Suomessa, mutta maa vaikuttaa kauniilta. Uskon tämän olevan hyvä paikka minulle ja perheelleni, Byers kertoi tiedotustilaisuudessa.

New York Rangers varasi Byersin kesän 2004 NHL-varaustilaisuuden toisella kierroksella vuoronumerolla 48. Hyökkääjä on pelannut koko tähänastisen uransa Pohjois-Amerikan sarjoissa. Kanadalainen on edustanut New York Rangersia ja Columbus Blue Jacketsia yhteensä 14 NHL-ottelussa, joissa tilille kertyi yksi täysosuma.

Pisteiden valossa paras kausi vuosia sitten

564 AHL-runkosarjaottelussa Byers on iskenyt tehot 128+176=304 ja 19 pudotuspeliottelussa 7+3=10. Pisteiden valossa Byersin paras kausi sijoittui kaudelle 2009-10, jolloin hän viimeisteli 74 ottelussa pisteet 25+26=51. Rangaistusminuutteja isokokoiselle hyökkääjälle on kertynyt NHL:ssä ja AHL:ssä yli 1300 minuuttia.

– On hienoa, että saimme kiinnostavan pelurin tuomaan osaamisensa Ilveksen käyttöön. Hän pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa tuoden paljon vaihtoehtoja ketjusommitelmiin, Pajuoja jatkaa.

Kuuden edellisen kauden aikana Byers toimi kolmen eri AHL-seuran kapteenina ja yhden varakapteenina. Ilveksen pelaajistoastakin Byersilla on jonkinlainen käsitys, sillä kaudella 2010-11 hän pelasi samassa joukkueessa Jyri Niemen kanssa ja kaudella 2012-13 hyökkääjä Antti Tyrväisen kanssa.

– Pelaajistomme on melko nuori, ja tarvitsemme kokeneempia pelaajia auttamaan joukkuetta seilaamaan mahdollisten karikkojen ohitse tai selviytymään niistä. Dane Byers tuo meille sitä kokemusta ja johtajuutta, mitä hän on saanut toimittuaan usean eri AHL-joukkueen kapteenina. Kuudesta seuraavasta pelistämme viisi on kotipelejä, eli jakso on meille tärkeä. Jos saamme peliluvat ajoissa kuntoon, niin Dane pelaa jo keskiviikkona Ilves-HPK-pelissä.

Byersia ei pidä missään tapauksessa tuomita ennen aikojaan, mutta Ilveksen talous on ollut jo pitkään huonossa kunnossa, ja SM-liigaseurat ovat tilanteessa, jossa yleisömäärät ovat moneen kertaan olleet hälyyttäviä. Laakson tilalle hankittiin suomeksi sanottuna tappelija. Muistetaan, että Laakso oli viime kaudella tamperelaisten paras maalintekijä.

Tässä hieman mallia Byersin fyysisyydestä:

Jääkiekon ystäville tiistai on merkittävä päivä, sillä tänään pelataan CHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen avausottelut. Suomalaisittain yksi mielenkiintoisimmista otteluista käydään Jyväskylässä, jossa yhteen iskevät JYP ja TPS. Muista suomalaisjoukkueista kaukalossa nähdään myös esimerkiksi Kärpät ja Tappara.

SM-liiga jatkuu keskiviikkona, jolloin HPK matkustaa Ilveksen vieraaksi. Torstaina ja perjantaina Suomen korkeimmalla sarjatasolla pelataan neljä ottelua ja lauantaina kuusi kamppailua.

Peliyhtiö Veikkaushuone tarjoaa SM-liigaan loistavat kertoimet niin ennen otteluita kuin myös livevedon puolella.

Lue myös:
Superjunnut heti vauhdissa NHL-harjoitusotteluissa!
VIDEO: Tässäkö NHL:n komein maski?