Saako Suomi ensi kauden päätteeksi Calder Trophy voittajan?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 07/12/2016
Jaa tämä...

NHL:n vuoden tulokkaalle jaettavan Calder Trophyn kohtalo odotetaan ensi kaudella olevan kahden kauppa. Ennakkoon suurimmat voittajaehdokkaat ovat juhannuksena järjestetyn NH-draftin ensimmäinen ja toinen varaus: Auston Matthews tai Patrik Laine. Mutta myös näiden herrojen takana on muutama mielenkiintoinen nimi, jotka voivat pokata kyseisen pytyn.

Yksi vahva ehdokas ensi kaudella läpimurron tulokkaana tekeväksi pelaajaksi on viime vuonna Connor Mcdavidin ja Jack Eichelin jälkeen varattu Dylan Strome. Stromen joukkue Arizona Coyotes odottaa miehen pystyvän nakuttamaan jo tulevalla debyyttikaudellaan pisteitä Antoine Vermetten tai Martin Hanzalin kaltaisten pelimiesten rinnalla. Strome iski edellisellä kaudella OHL:ssä peräti 111 tehopistettä, joten odotukset ovat kovat. Nähtäväksi jää miten nuorukainen selviää NHL:n puolella.

Suomalaisittain lisää mielenkiintoista värinää Calder Trophy taistoon tuo niin ikään jo vuosi sitten Carolina Hurricanesin toimesta varattu Sebastian Aho. Aho ei ole saanut osakseen samanlaista hypeä rapakon takana kuin Patrik Laine tai esimerkiksi Jesse Puljujärvi, mutta ikäisekseen todella kypsällä sentterillä on edessään pitkä ura NHL:ssä, joka saattaa tuoda jo heti debyyttikaudella täytettä miehen palkintokaappiin.

”Kokeneempaa” kaartia tulokaskisaan tuo yhdysvaltalainen Jimmy Veasy. Veasy on Nashville Predatorsin varaus jo vuodelta 2012, ja on debyyttikaudellaan peräti viisi vuotta vanhempi kuin nuorimmat tulokkaat. Mies on tähän asti pelannut Harvardin yliopistojoukkueessa C-kirjain rinnassaan, mutta on ottamassa nyt askeleen suurten valojen puolelle. Veasylla samankaltaiset edellytykset menestyä kuin viime kaudella tuhoisaa jälkeä tehneellä Artemi Panarilla. Ylipistotaustasta huolimatta Veasy ei ole mikään ensikertalainen miesten peleissä, sillä mies edusti Jenkkien maajoukkuetta kevään MM-kisoissa Venäjällä. 9 ottelussa synty tehot 0 + 3.

Ja sitten on vielä Puljujärvi, ei sitäkään velikultaa voi pois laskuista ottaa, mikäli Edmonton Oilers vain tarjoaa Puljulle kunnon näytönpaikan.

Lue myös:

VIDEO: DETROITIN HARJOITUSLEIRILLÄ VIIMEISTELTIIN ERIKOINEN HÄKKI

VIDEO: PER SAVILAHTI-NAGANDER JATKAA SAIPASSA

 

unibet tarjous
VAIN 28.10 ASTI!
unibet logo
TEHOSTETUT NBA-KERTOIMET!
Pelaa