Cardiff - Stoke 19.4.2014 | Cardiff tarvitsee voiton

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Cardiffilla on neljä ottelua aikaa nousta putoamisviivan yläpuolelle

Vihje lyhyesti

– Stoke pelaa vapautuneesti ilman paineita, sarjapaikka on varma ja kuuden joukkoon se ei enää ehdi. Cardiffin olisi saatava täydet pisteet, muuten sarjapaikka jää uusimatta.

– Stoke on viime aikoina pelannut mainiosti. Viiden viime ottelun kuntopuntarissa se on neljäntenä, Cardiff on 16:sta. Viiden kotiottelun puntarissa Cardiff on koko sarjan viimeinen, maalisuhdekin on surkea 6-14.

– Kotivoitolle annetaan liian pientä kerrointa motivaatiosta huolimatta. Vierasvoiton kertoimetkaan eivät tule pelattaviksi. Kertoimenlaskijat ovat laittaneet alle 2,5 –maalia selvästi suosikiksi, ja se on väärin.

– Cardiffin on hyökättävä, viime viikonloppuna Sotonin voittanutta joukkuetta tuskin vaihdetaan. Keskikentälle saattaa kuitenkin tulla hyökkäävä Zaha.

Vihje: yli 2,5 maalia, kerroin 2,08 Unibet

 

 

Lähtökohdat otteluun

Stoke on turvallisesti sarjataulukon keskivaiheilla. Se on varmistanut paikkansa ensi kauden Valioliigaan, toisaalta sillä ei ole mahdollisuuksia ensi syksyn Euroopan kentille. Motivaatio tällaisilla joukkueilla on aina kysymysmerkki, kun panosta ei enää ole, niin löytyykö taistelutahtoa? Joskus sarjapaikkansa varmistanut joukkue pelaa vapautunutta ja hyvää jalkapalloa. Stoke on ollut mainiossa kunnossa viime aikoina. Viidesta viime liigaottelusta se on voittanut neljä ja hävinnyt vain Chelsealle.

Cardiff on sarjassa toiseksi viimeisenä. Putoamisviivan yläpuolella oleva Norwich on kolmen pisteen päässä. Cardiff tarvitsee kipeästi pisteitä, Stoke pelin jälkeen sillä on vielä kaksi vierasottelua sekä kotiottelu Chelseaa vastaan. Edellisellä kierroksella Cardif voitti Southamptonin vieraissa, muuten joukkue on ollut vaikeuksissa. Soton-voittoa edeltävissä kymmenessä liigaottelussa se on saanut vain yhden voiton, kotikentällä Fulhamia vastaan. Cardiff voitti edellisen kerran kaksi ottelua peräkkäin elokuussa.

Cardiffin kotivoiton kerroin on 2.50, eli joukkue voittaisi sen mukaan 4 kertaa kymmenestä. Cardiff on tällä kaudella voittanut vain viisi kertaa 17:sta kotipelistä, joten 2.50 ei ole houkutteleva kerroin. Stoke on kylläkin joukkue, joka nojaa vahvoihin kotipeleihin, mutta silti 40 prosentin voitto kehnolle Cardiffille on liikaa. Cardiffin kaksi edellistä kotiottelua ovat olleet kehnoja, Crystal Palace voitti sen 3-0 ja Liverpool 6-3.

Cardiff tuskin vaihtaa viime viikonlopun Southamptonin voittanutta joukkuetta. Joukkue tarvitsee kaikki kolme pistettä, joten manageri Solksjaer painottanee hyökkäävämpä taktiikkaa. Se saattaa tarkoittaa sitä, että aloituksessa mukaan tulee kuitenkin hyökkäävämpi keskikenttämies Zaha. Loukkaantuneina sivussa ovat ainakin puolutuksen Hudson ja John sekä keskikentän Noone.

Stoke saattaa pelata puolustuksen kautta ja vastahyökkäyksiä etsien. Stoke teki Aston Villan vieraana neljä maalia ja Southamptonin kentällä kaksi maalia, muuten joukkue ei ole hyökännyt hyvin vieraskentillä. Heikkoa ja hyökkäämään pakotettua Cardiffia vastaan vastahyökkäykset saattaa olla onnistunut taktiikka. Laiturit Odemwingie ja Amautovic ovat nopeita, pitkän Crouchin olisi ehdittävä mukaan. Stokelta ottelusta puuttuvat ainakin puolustaja Huth sekä laituri Assaidi.

Tammikuussa Stoke ja Cardiff kohtasivat FA Cupissa Cardiffin kentällä, Stoke voitti ottelun 2-0.

 

Perustelut vihjeelle

Cardiff on pakotettu hyökkäämään. Sen kotiotteluissa on tehty paljon maaleja viime aikoina. Viimeisessä viidessä kotiottelussa Cardiffin maalisaldo on 6-14, se on neljä maalia per ottelu. Kertoimenlaskijoiden mukaan alle 2.5 maalia olisi todennäköisempi kuin yli 2.5 maalia. Vähintään kolme maalia ottelussa antaa Unibetilla kertoimeksi 2.08, ja se on hyvä laittaa kupongille.

Vihje: yli 2,5 maalia, kerroin 2,08 Unibet

 

Veikkaussivut | Anssi