Chelsea - Arsenal 22.3.2014 | Mestaruuskamppailu kuumimmillaan

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Arsenalin manageri Arsene Wenger ei ole koskaan voittanut Chelsean manageri Jose Mourinhoa

Vihje lyhyesti

– Valioliigan mestaruustaiston niin sanottu kuuden pisteen kamppailu. Chelsea johtaa sarjaa. Arsenal on kolmen pisteen päässä yhden ottelun vähemmän pelanneen. Chelsea on liigan paras kotijoukkue ja Arsenal paras vierasjoukkue, Arsenalin menestys johtuu kylläkin hyvistä peleistä ennen joulua. Viime kuukausina joukkue on takellellut, pitkä loukkaantumislista takuulla on osasyynä tähän.

– Chelsea kompuroi viikko sitten Valioliigassa, kun Aston Villa voitti sen. Joukkueen ajatukset saattoivat jo olla viikolla pelatussa Mestareiden liigan pudotuspelissä. Arsenal taas voitti viikko sitten kehnossa vireessä olevan Tottenhamin.

– Chelsean manageri Jose Mourinho ei ole koskaan hävinnyt Arsene Wengerille. Mourinho on peitonnut Wengerin viidesti ja viisi kertaa on pelattu tasan.

– Kertoimet ovat ottelussa kohdallaan, eikä järkipeliä löydy. Tulosvedosta voi rakennella pienen jännityspalan otteluun. Luvassa lienee vähämaalinen kamppailu, jonka kotijoukkue lopulta voittaa.

 

Vihje: Chelsea voittaa 1-0, kerroin 7,00 Unibet 

 

 

Lähtökohdat otteluun

Valioliigan mestaruuden ratkaisevat kamppailut ovat käsillä, ja Chelsea vastaan Arsenal on juuri sellainen. Arsenal on kolme pistettä Chelseaa perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Chelsea on liigan paras kotijoukkue, se ei ole vielä hävinnyt Stamford Bridgellä ja tasapelejä on kaksi. Arsenal on liigan paras vierasjoukkue, sillä on vierastappioita neljä.

Chelsea hävisi viime viikonloppuna yllättäen Aston Villan kotikentälllä 0-1. Sitä edeltävä Valioliiga-tappio oli joulukuun alulta. Viikolla Chelsea voitti Galatasarayn Mestareiden liigassa ja eteni turnauksessa jatkoon. Galatasaray-ottelu takuulla vaikutti Villa-peliin, keskittyminen ei ollut parhaimmillaan. Tiukka ottelu viikolla vaikuttaa varmasti tähänkin peliin, loppukaudesta rasitus alkaa jo tuntua.

Arsenal voitti viikko sitten Tottenhamin vieraissa Tomas Rosickyn alkuminuuttien maalilla. Rosicky korvaa kentällä muutaman viikon loukkaantuneena olevaa Mesut Öziliä. Arsenal on ajoittain takellellut viime aikoina. Stoke voitti sen maaliskuun alussa liigaottelussa 1-0. Liverpool pieksi helmikuun alussa Arsenalin Anfieldillä 5-1.

Maaliskuun alkupuolella Arsenal voitti Evertonin FA Cupissa kotikentällään 4-1. Mestareiden liigassa joukkue putosi Bayern Munchenille, vaikka pelasikin vieraissa 1-1 -tasapelin.

Arsenal ei ole viime aikoina ollut ollenkaan niin hyvä kuin alkukaudesta. Joukkue ei olisi mukana mestaruustaistossa ilman mainioita otteita ennen vuoden vaihdetta. Arsenal johti syksyllä liigaa jo monen pisteen erolla.

Otteluun liittyy muutamia mielenkiintoisia tilastotietoja. Chelsean manageri Jose Mourinho ei ole koskaan hävinnyt Arsenalin managerille Arsene Wengerille. Mourinhon aikana Chelsea on voittanut Arsenalin viidesti ja viisi ottelua on päättynyt tasan.

Toisaalta, Arsenal on voittanut seitsemän kertaa Chelsean Stamford Bridgellä, mikä on enemmän kuin mikään muu Valioliiga-joukkue. Viidessä edellisessä Arsenal-voitossa Chelsean kotikentällä, Chelsea on tehnyt maalin ensin.

Tämä Chelsea on heikoin kaikista Mourinhon aikaisista, se on kerännyt vähiten pisteitä 30 ottelun jälkeen.

Ramires ja Willian on Chelsealta pelikiellossa ja van Ginkel on loukkaantuneena. Arsenalilla on loukkaantumislistalla nippu ehdottomia avainpelaajia – Walcott, Özil, Wilshere, Ramsey ja Diaby.

Perustelut vihjeelle

Kertoimet ovat ottelussa aika hyvin kohdallaan. Chelsean voittokertoimet ovat 1.85 -luokkaa, eikä se riitä peleihin. Toisaalta, ei riitä Arsenalin 4.80 -kertoimetkaan. Alle 2.5 maalia on todennäköisempi kuin yli 2.5 maalia, mutta niin ajattelevat kertoimenlaskijatkin. Jonkinlaisen jännärivedon saa vaikka Chelsean 1-0 ja 2-0 -voitoista.

Vihje: Chelsea voittaa 1-0, kerroin 7,00 Unibet 

 

 

 

Veikkaussivut | Anssi