Valioliiga: Chelsea - Burnley 12.8.2017 klo 17.00

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 08/11/2017
Jaa tämä...

Kesäaika on taas ollut jännittävää Chelsean Stamford Bridgellä. Kesän siirtomarkkinoilla tapahtuu melkein yhtä paljon kuin sitten varsinaisen kauden aikana. Chelsean tavoite kesällä oli vahvistaa joukkuetta niin, että se pärjää tulevalla kaudella, jolloin ohjelmassa on myös Mestareiden liiga. Chelsean leiristä kuului kesän aikana enempikin turhautuneita tuhahduksia, kaikki ei ole Stamford Bridgellä mennyt aivan niin kuin seura olisi halunnut.

Chelsean manageri Antonio Conte sai käyttää valtaisan kasan puntia uusien pelaajien hankkimiseksi. Kärkimies Alvaro Morata, keskikentän Tiemoue Bakayoko ja puolustuksen Antonio Rudiger maksoivat yhteensä noin 120 miljoonaa puntaa. Silti Chelsean ryhmä tuntuu ohkaiselta, uusien pelaajien tieltä lähti kovia pelimiehiä. Moratan edestä seurasta potkittiin pois Diego Costa, Bakayoko tuli, mutta Nemanja Matic lähti ja vielä puolustuksesta vaihtoi seuraa ex-kapteeni John Terry. Diego Costan tilanne vielä varmasti kaivelee Chelsean joukkueessa. Costaa ei myyty pois, hänet vain komennettiin ulos.

Varmaan Chelseassa löytyy väkeä, joiden mielestä Costasta olisi ollut hyötyä raskaalla kaudella. Parhaimmillaan Costa on kuitenkin yksi maailman parhaista maalintekijöistä, viime kaudella hän teki komeat 20 Valioliiga-maalia.

Chelsea on kolmossuosikki mestariksi

Chelsean kaudesta tulee varmasti hankalampi kuin viime kaudesta. Mestareiden liiga on raskas sarja. Vaikka joukkue onnistuisi vielä jokusen pelaajan ryhmään ostamaankin niin tuskin sen Valioliiga-kausi menee yhtä komeasti kuin viime vuonna. Vetomarkkinoilla Chelsea on Valioliigassa kolmossuosikki Manchesterin joukkueiden takana.

Chelsea aloitti kautensa häviämällä Community Shield -ottelun Wembleyllä Arsenalille. Ratkaisu haettiin lopulta rankkareilla. Kauden avaus Wembleyllä ei juuri kerro mitään joukkueiden kunnosta, ottelu oli mainio ja tasainen, kumpikin joukkueista varmasti pelaa tämän kauden Valioliigan kärkipäässä. Ehkä Community Shield -ottelun perusteella voi hieman huolestua Chelsean voittamisen taidosta. Se teki ottelun ensimmäisen maalin, ja sillä oli hyvät mahdollisuudet laittaa pelille piste, mutta Chelsea kuitenkin antoi Arsenalin tulla otteluun mukaan ja tasoittaa.

Keane ja Gray myytiin

Burnleyn viime kausi päättyi sijalle 16, putoamisraja jäi kuuden pisteen päähän. Se myi kesällä Michael Keanen Evertoniin ja Andre Grayn Watfordiin, joten ei ihme, että Burnley on nyt vetomarkkinoiden kolmossuosikki putoajajoukkueeksi.

Viime kaudella Burnleyn sarjassapysymisen avain oli kova kotikunto. Sen kotisaldo viime vuonna oli 10-3-6. Vieraissa Burnley pelasi viime kaudella 1-4-14, ja se oli tässä saldossa koko liigan toiseksi huonoin. Tämä ei kovin hyvää lupaa sarja-avaukseen Stamford Bridgelle.

Vetomarkkina ei anna Burnleylle juuri mitään mahdollisuutta. Bet365:n kertoimet ovat 1.25 – 6.50 – 15.00. Chelsea tekee maalin, mutta Burnley ei -veto saa Bet365:ltä kertoimeksi 1.72. Sen voi pelata, tuskin heikentynyt Burnley saa montaakaan maalipaikkaa Chelsean mainiota puolustusta vastaan.

Chelsean ennakoitu avauskokoonpano:

Courtois, Rudiger, Luiz, Cahill, Azpilicueta, Kante, Fabregas, Alonso, Willian, Batshuayi, Morata

Burnleyn ennakoitu avauskokoonpano:

Pope, Brady, Cork, Defour, Gudmundsson, Hendrick, Long, Lowton, Taylor, Vokes, Ward