Chelsea - Galatasaray 18.3.2014 | Chelsea etulyöntiasemassa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Kotijoukkue teki edellisessä osaottelussa arvokkaan vierasmaalin

Vihje lyhyesti

– Chelsea teki vierasmaalin Turkissa ja on selvä suosikki seuraavalle kierrokselle. Galatasaray ei ole ollut hyvä vieraskentillä tällä kaudella, eikä Chelsean Stamford Bridge ole helppo paikka pelata.

– Galatasaray on puolustanut heikosti tämän kauden Mestareiden liigan otteluissaan. Ensimmäisessä osaottelussa Galan valmentaja Mancini lähti liikkeelle korkealla puolustuslinjalla, nyt nähdään takuulla päinvastaista.

– Chelsea hävisi viikonloppuna Aston Villalle, ja tämä hankaloittaa suuresti joukkueen liiganestaruushaaveita. Mestareiden liiga on manageri Mourinholle hyvin tärkeä turnaus, viikonloppuna keskittyminen saattoi jo olla suunnattu Galatasaray-otteluun.

– Kertoimenlaskijat ovat laittaneet kertoimet tarkasti. Järkipeliä ei löydy, mutta fiksu hupipeli kuitenkin. Uskoisin, että ottelussa ei tehdä maaleja aikaisessa vaiheessa.

Vihje: HT/FT X/1, kerroin 4,10 Unibet 

 

 

Lähtökohdat otteluun

Chelsean ja Galatasarayn ensimmäinen osaottelu Mestarien liigassa päättyi 1-1 -tasapeliin Turkissa. Chelsealla on vahva ote jatkopaikkaan, koska Galatasaray on ollut kehno vieraskentillä tällä kaudella. Se on voittanut vain neljästi 19 vierasottelusta, ensimmäisen Chelsea-osaottelun jälkeen se on pelannut vierastasapelit Turkin liigassa sarjataulukon keskivaiheilla olevan Kardemir Karabuksporin sekä putoamisvaarassa olevan Rizesporin kanssa.

Galatasaray tarvitsee ottelusta voiton tai suurinumeroisen tasapelin. Joukkue ei ole koskaan voittanut virallista ottelua Englannissa.

Chelsean kotikenttä Stamford Bridge ei ole helppo paikka vierailijoille.Viimeisissä 12 Mestareiden liigan kotiottelussa Chelsea on voittanut kymmenen kertaa ja pelannut kerran tasan. Yllättävä tappio tuli aikaisemmin tällä kaudella sveitsiläiselle Baselille. Voitettujen joukkueiden listalla ovat muun muassa Barcelona, Napoli ja Benfica.

Chelsea hävisi viikonloppuna Aston Villan Villa Parkilla 0-1. Tappio on paha isku Chelsean liigamestaruushaaveille. Tuleva kamppailu Galatasarayta vastaan saattoi jo haitata keskittymistä, Mestareiden liiga on takuulla korkealla Chelsean managerin Jose Mourinhon tärkeysjärjestyksessä.

Galatasaray ei ole puolustanut järin hyvin Mestareiden liigassa. Joukkue on päästänyt vähintään yhden maalin 16 viimeisessä Mestareiden liigan ottelussa. Chelsean puolustus taas on ollut viime aikoina hyvä. Manchester City teki kotikentällään helmikuussa kaksi maalia Chelsean verkkoon, muuten Chelseaa vastaan on tehty tämän vuoden otteluissa korkeintaan yksi maali.

Galatasarayn valmentaja Roberto Mancini lähti ensimmäiseen osa-otteluun taktiikalla, jossa puolustus linja oli korkealla. Tämän virheen hän huomasi pian ja korjasi sen. Tähän otteluun Mancini takuulla osaa lähteä varovaisesti ja kärsivällisesti. Mitä pidemmälle ottelu etenee ilman, että Chelsea tekee maalia, sitä paremmat mahdollisuudet Galatasaraylla on yllättää.

Chelsean vahvuus ei ole hyökkäyspäässä. Chelsea on tehnyt vain yhden maalin ottelun ensimmäisellä jaksolla pelaamissaan kuudessa viime ottelussa. Fernando Torres ei edelleenkään ole lähelläkään sitä mitä Torresia mikä hän oli Liverpoolissa ja Atletico Madridissa. Seniori-ikäinen kärkimies Samuel Eto’o on todennäköisesti kunnossa tässä ottelussa. Keskikentän van Ginkel on loukkaantuneena, uudet hankinnat Matic ja Salah eivät saa tässä turnauksessa pelata.

Entinen Chelsean supertähti, nyt Galatasarayssa pelaava kärkimies Didier Drogba saanee Stamford Bridgellä lämpimän vastaanoton. Keskikentän Colak ja Aydin Yilmaz ovat turkkilaisista loukkaantuneina.

Perustelut vihjeelle

Ottelun kertoimet ovat melko hyvin kohdallaan. Pelin luonne saattaa hyvinkin mennä niin, että Chelsea haluaa puolustaa vierasmaaliaan ja pelaa tarkkaa puolustusta. Ja samalla Galatasaraykin puolustaa tarkasti, sekä kyttää sitä yhtä maalia, jolla voittaa ottelun. Unibetin kerroin 4.10 sille, että ottelu on puoliajalla tasan, mutta Chelsea voittaa, on kerroinvertailussakin kelpo kerroin. Ei se järkipeli ole, mutta hyvä jännäriveto illan otteluun.

Vihje: HT/FT X/1, kerroin 4,10 Unibet 

 

 

 

Veikkaussivut | Anssi