Chelsea on myynyt fiksusti, ja todella tyhmästi

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Jalkapallon jättiseurat käyttävät valtaisat kasat rahaa pelaajien ostamiseen, mutta ne myös saavat suuret summat myymällä pelaajia. Chelsea on viimeisen kolmen vuoden aikana myynyt pelaajia 500 miljoonalla punnalla. The Sun laittoi Chelsean kauppaamat pelaajat riviin, ja arvioi, että mikä kauppa oli mainio bisnesliike ja mikä taas jäi harmittamaan Chelsean väkeä. Kaiken kaikkiaan Chelseasta on kolmen vuoden aikana lähtenyt muualle 31 pelaajaa.

Yksi parhaista Chelsean pelaajamyynneistä oli brasilialaisen hyökkäävän keskikenttäpelaajan Oscarin kauppaaminen kiinalaiselle Shanghai SIPG:lle. Oscar on ehdottoman taitava ja lahjakas pelaaja, mutta tärkeissä peleissä hän ei onnistunut Chelsean sinipaidassa. Chelsea teki Oscar -kaupoissa 35 miljoonan punnan voiton. The Sun huomauttaa, että se tosiasia, että Oscar vaihtoi Valioliigan rahakkaaseen, mutta surkeatasoiseen Kiinan liigaan, kertoo jotain miehen motivaatiosta.

De Bruyne, Lukaku ja Salah

Diego Costan maalit olivat tärkeitä Chelsean voittaessa kaksi viimeistä Valioliigan mestaruuttaan. Costa tuli seuraan paikkaamaan Didier Drogban jättämää aukkoa, mutta kun homma meni pieleen nykyisen managerin Antonio Conten kanssa, niin pakkohan Costa oli myydä. Chelsea maksoi kesällä kolme miljoonaa puntaa vähemmän neljä vuotta nuoremmasta Alvaro Moratasta, kuin mitä joukkue sai Costan myymisestä Altetico Madridille, niin kyllähän sen täytyi olla hyvä kauppa.

Brassipakki David Luizin kauppaaminen edestakaisin Pariisiin PSG:n joukkueeseen oli Chelsealta suorastaan loistava bisnesliike. Chelsea sai David Luizista PSG:ltä 50 miljoonaa puntaa, ja muutamaa vuotta myöhemmin joukkue osti brassipakin takaisin 18 miljoonaa puntaa halvemmalla. Alun perin Chelsean osti David Luizin Benficasta 21 miljoonalla punnalla.

Mutta onpa Chelsealla sitten pitkä lista surkeitakin kauppoja. Kuka muisti, että Belgian maajoukkueen ja Manchester Cityn mainio keskikenttämies Kevin De Bruyne oli muutama vuosi sitten Chelsean mies? De Bruyne tuli Genkistä Chelseaan tammikuussa 2012 kuudella miljoonalla punnalla. Homma ei toiminut, ja pari vuotta myöhemmin Chelsea myi De Bruynen Wolfsburgiin 18 miljoonalla. Tulihan siinä voittoa, mutta silti varmasti jäi harmittamaan – Manchester City maksoi De Bruynesta Wolfsburgille 54 miljoonaan puntaa, ja nyt belgialainen on yksi maailman parhaita pelipaikallaan.

Salahkin oli Chelsean mies

Romelu Lukakun kauppaaminen Evertoniin 28 miljoonalla punnalla oli myös varmasti huono kauppa. Lukakusta kehittyi Evertonissa yksi Valioliigan parhaista kärkimiehistä, ja viime kesänä Jose Mourinhon Manchester United maksoi Lukakusta yhteensä noin 90 miljoonaa puntaa.

Mohamed Salahkin oli aikoinaan Chelsean mies. Hän oli Lontoon sinipaita kaksi vuotta ennen kuin hänet myytiin Serie A:n Romaan muutaman miljoonan punnan voitolla, noin 14.5 miljoonalla punnalla. Kaksi kautta Romassa, ja Liverpool maksoi egyptiläisestä laiturista komeat 34.3 miljoonaan puntaa. Ja Salah on ollut hyvä Valioliigassa.

Southamptonin maajoukkuepakki Ryan Bertrandkin oli aiemmin Chelsean listoilla, ja hänet myytiin eteenpäin 10 miljoonalla punnalla.

Englannin MM-kullan voittaneen alle 20 -vuotiaiden maajoukkueen Dominic Solanke lähti Chelseasta Liverpooliin kolmella miljoonalla punnalla. Tämä varmasti tulevaisuudessa näyttää todella tyhmältä kaupalta. Solankella on hyvinkin potentiaalia olla uusi maajoukkueen ykköskärki.

Alla Chelsean poispäästämän Kevin De Bruynen otteita viime kaudelta:

 

 

Parhaat talletusbonukset

Aikaisemmat otteluennakot

Tiistai 20.3.2018 - TPS aloittaa pudotuspelisarjan SaiPaa vastaan...

TPS - SaiPa, keskinäiset pelit 1-3 tällä kaudella. TPS on sarjan suosikki, miten kauan SaiPa piinaa?

Tiistai 20.3. Jokerit - TsSKA Moskova. Nyt se toinen voitto siihe...

Kova oli maanantain taistelu, tiistaista tulossa varmasti samanlainen. Tasoittaako Jokerit voitot lukemiin 2-2?

New York Knicks - Chicago Bulls 20.3.2018, häviäminen ei haitta...

Knicks ja Bulls eivät pelaa kevään pudotuspeleissä, kummankin tavoite nyt on saada mahdollisimman hyvä draft -paikka, ja tämä tarkoittaa häviämistä.

Maanantai 19.3.2018 Millä keinoilla Jokerit punnertaa tästä vo...

Jokereilla todella ratkaiseva viikko edessä - miten TsSKA Moskova kaatuu?

Leicester - Chelsea 18.3.2018, Conten viimeinen turnee

Chelsealla ei ole enää muuta jäljellä kuin FA Cup. Manageri Conte lähtenee pois Englannista kauden jälkeen, pokaali olisi komea voittaa ennen lähtöä.

Manchester United - Brighton 17.3.2018, Mourinho ei voi enää h...

Sevilla -tappio ja putoaminen Mestareiden liigasta oli kova isku Unitedille. Jos Brightonkin pudottaisi ManU:n, niin siinä olisi Mourinholla selittämistä.

Lauantai 17.3. SaiPa ja Pelicans - kumpi joukkueista lähtee lomi...

SaiPa - Pelicans lauantain ainoassa liigamatsissa - kumman tie vie kahdeksan parhaan joukkoon?

FA Cup - viikonloppu 17.-18.3.2018. Missä se isoin yllätys näh...

Onko viikonlopun yllätys se, että isoja yllätyksiä ei nähdä vai yllätetäänkö joku joukkue täysin?