Chelsea on myynyt fiksusti, ja todella tyhmästi

  • Sites desk
  • Anssi
  • picture: AFP
  • 14/12/2017
Share this on

Jalkapallon jättiseurat käyttävät valtaisat kasat rahaa pelaajien ostamiseen, mutta ne myös saavat suuret summat myymällä pelaajia. Chelsea on viimeisen kolmen vuoden aikana myynyt pelaajia 500 miljoonalla punnalla. The Sun laittoi Chelsean kauppaamat pelaajat riviin, ja arvioi, että mikä kauppa oli mainio bisnesliike ja mikä taas jäi harmittamaan Chelsean väkeä. Kaiken kaikkiaan Chelseasta on kolmen vuoden aikana lähtenyt muualle 31 pelaajaa.

Yksi parhaista Chelsean pelaajamyynneistä oli brasilialaisen hyökkäävän keskikenttäpelaajan Oscarin kauppaaminen kiinalaiselle Shanghai SIPG:lle. Oscar on ehdottoman taitava ja lahjakas pelaaja, mutta tärkeissä peleissä hän ei onnistunut Chelsean sinipaidassa. Chelsea teki Oscar -kaupoissa 35 miljoonan punnan voiton. The Sun huomauttaa, että se tosiasia, että Oscar vaihtoi Valioliigan rahakkaaseen, mutta surkeatasoiseen Kiinan liigaan, kertoo jotain miehen motivaatiosta.

De Bruyne, Lukaku ja Salah

Diego Costan maalit olivat tärkeitä Chelsean voittaessa kaksi viimeistä Valioliigan mestaruuttaan. Costa tuli seuraan paikkaamaan Didier Drogban jättämää aukkoa, mutta kun homma meni pieleen nykyisen managerin Antonio Conten kanssa, niin pakkohan Costa oli myydä. Chelsea maksoi kesällä kolme miljoonaa puntaa vähemmän neljä vuotta nuoremmasta Alvaro Moratasta, kuin mitä joukkue sai Costan myymisestä Altetico Madridille, niin kyllähän sen täytyi olla hyvä kauppa.

Brassipakki David Luizin kauppaaminen edestakaisin Pariisiin PSG:n joukkueeseen oli Chelsealta suorastaan loistava bisnesliike. Chelsea sai David Luizista PSG:ltä 50 miljoonaa puntaa, ja muutamaa vuotta myöhemmin joukkue osti brassipakin takaisin 18 miljoonaa puntaa halvemmalla. Alun perin Chelsean osti David Luizin Benficasta 21 miljoonalla punnalla.

Mutta onpa Chelsealla sitten pitkä lista surkeitakin kauppoja. Kuka muisti, että Belgian maajoukkueen ja Manchester Cityn mainio keskikenttämies Kevin De Bruyne oli muutama vuosi sitten Chelsean mies? De Bruyne tuli Genkistä Chelseaan tammikuussa 2012 kuudella miljoonalla punnalla. Homma ei toiminut, ja pari vuotta myöhemmin Chelsea myi De Bruynen Wolfsburgiin 18 miljoonalla. Tulihan siinä voittoa, mutta silti varmasti jäi harmittamaan – Manchester City maksoi De Bruynesta Wolfsburgille 54 miljoonaan puntaa, ja nyt belgialainen on yksi maailman parhaita pelipaikallaan.

Salahkin oli Chelsean mies

Romelu Lukakun kauppaaminen Evertoniin 28 miljoonalla punnalla oli myös varmasti huono kauppa. Lukakusta kehittyi Evertonissa yksi Valioliigan parhaista kärkimiehistä, ja viime kesänä Jose Mourinhon Manchester United maksoi Lukakusta yhteensä noin 90 miljoonaa puntaa.

Mohamed Salahkin oli aikoinaan Chelsean mies. Hän oli Lontoon sinipaita kaksi vuotta ennen kuin hänet myytiin Serie A:n Romaan muutaman miljoonan punnan voitolla, noin 14.5 miljoonalla punnalla. Kaksi kautta Romassa, ja Liverpool maksoi egyptiläisestä laiturista komeat 34.3 miljoonaan puntaa. Ja Salah on ollut hyvä Valioliigassa.

Southamptonin maajoukkuepakki Ryan Bertrandkin oli aiemmin Chelsean listoilla, ja hänet myytiin eteenpäin 10 miljoonalla punnalla.

Englannin MM-kullan voittaneen alle 20 -vuotiaiden maajoukkueen Dominic Solanke lähti Chelseasta Liverpooliin kolmella miljoonalla punnalla. Tämä varmasti tulevaisuudessa näyttää todella tyhmältä kaupalta. Solankella on hyvinkin potentiaalia olla uusi maajoukkueen ykköskärki.

Alla Chelsean poispäästämän Kevin De Bruynen otteita viime kaudelta:

 

 

Parhaat talletusbonukset

Expired items

Miami Dolphins - New England Patriots 12.12.2017, Patriots taas l...

Patriots on taas komeasti menossa pudotuspeleihin, nyt se pelaa kotiedusta. Dolphinsilla on vielä pienet mahdollisuudet play offseihin.

Liverpool - Everton 10.12.2017, Merseysiden derby

Liverpoolin valtaisa hyökkäysvoima vastaan Evertonin hutera joukkue. Vai yllättääkö sinipaitainen joukkue uuden managerinsa Big-Samin johdolla?

Tottenham - Stoke 9.12.2017, Spursilla heikko putki menossa

Tottenhamilla on alla neljän voitottoman Valioliiga-ottelun putki, ja sarjasijoitus on pudonnut vasta kuudenneksi. Nyt olisi voitettava.

West Ham - Chelsea 9.12.2017, Hammers piti jo ManCityä tiukoilla...

West Ham melkein sai viikko sitten Manchesterin Etihad -stadionilta pisteen mukaansa. Chelsealla olisi nyt paikka kaventaa eroa sarjakärkeen.

Manchesterin Derby sunnuntaina 10.12.2017. Kumpi vie megaottelun ...

City ei ole onnistunut pitkään aikaan maalinteossa Unitedia vastaan, onnistuuko nyt?

Perjantai 8.12. ja porilaiset Raumalle vieraaksi. Huikea peli tul...

Lukko vastaan Ässät, murtuuko raumalaisten kipsi tässä matsissa?

Liverpool - Spartak Moskova 6.12.2017, Liverpoolille riittäisi t...

Liverpool ei juurikaan pakittele, ja Spartak Moskovan olisi voitettava ottelu. Saattaa olla niin, että illan ottelusta tulee maalintekokilpailu.

Chelsea - Atletico Madrid 5.12.2017, Chelsea on jo jatkossa

Atleticon olisi voitettava Chelsea ja samalla AS Roman olisi kompuroitava pikkuista Qarabagia vastaan, muuten jää madridilaisilta jatkopaikka väliin.