Chelsea - Southampton 1.12.2013 | Valioliiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 12/01/2013
Jaa tämä...

Julistetaanko Chelsea illan päätteeksi kriisijoukkueeksi?

Chelsea – Southampton, merkki 1, kerroin
Chelsea – Southampton (+1), merkki 1, kerroin

Expektin kertoimet otteluun 1,58 | 3,80 | 5,75

 

 

Sarjataulukossa seitsemäntenä oleva Southampton yrittää jatkaa Chelsean surkeaa pelivirettä jalkapallon Englannin Valioliigan ottelussa. Sarjataulukossa Chelsea on vierasjoukkuetta neljää sijaa korkeammalla. Chelsea on edellisestä viidestä ottelustaan saalistanut vain kaksi voittoa ja lisäksi viikolla Chelsea hävisi FC Baselin vieraana Mestarien liigan ottelussa 1-0 maalein. Materiaaliltaan Chelsea on suurimpia mestarisuosikeita, joten tänään kotijoukkueen olisi palattava takaisin voittojen pariin. Southampton on alkukaudella pelannut selkeästi yli kaikkien odotusten ja vierasjoukkue hävisikin viikko sitten Arsenalin vieraana 2-0 numeroin.

Southampton on vieraissa esiintynyt vaisusti, sillä vierasvoitot ovat raitapaidoille jääneet alkukaudella melkein täysin saamatta. Kuusi vierasottelua ovat tuottaneet vain kaksi vierasvoittoa, mutta toisaalta Southamptonin materiaalia katsoen sekin on hieno suoritus. Southampton tuskin tulee sarjataulukossa pysymään näin korkealla joulua pidemmälle, sillä vierasjoukkueen materiaali on kuitenkin hyvin rajallinen. Chelsea on puolestaan ollut kotonaan äärimmäisen vakuuttava, joten siinä mielessä lähtökohtaisesti Southampton on tänään tiukan paikan edessä. Chelsea on pelannut kuusi kotiottelua ja saalistanut niistä viisi voittoa sekä tasapelin. Chelsean onkin tänään voitettava tai muussa tapauksessa kotijoukkue voidaan laskea jonkinlaiseksi kriisijoukkueeksi.

Chelsea saattaa hyvinkin saada sairaslistalta paljon apuja, sillä David Luiz sekä Ashley Cole ovat erittäin lähellä pelikuntoa – molempien pelaajien paluu kotijoukkueelle sopisi enemmän kuin hyvin. Valitettavasti Samuel Eto’o ei ole tänään kotijoukkueen käytettävissä. Molemmat joukkueet pääsevät tähän otteluun hyvästä loukkaantumistilanteesta, sillä Southamptonillakaan ei oikeastaan ole sivussa merkittäviä pelaajia lainkaan. Luke Shaw saattaa tehdä tänään paluun Southamptonin kokoonpanoon. Vieraissa kuitenkin Southamptonille maalinteko on ollut sen verran vaikeaa, että lähtökohdat lupailevat Chelsealle täyttä pistepottia. Tämä ottelu Chelsean onkin tosissaan ehdottomasti voitettava. Kotivoitosta lähdetään liikenteeseen ja rohkeimmille jopa kotivoittoa maalin tasoituksella.

Veikkaussivut | Tuomas