Chicago Blackhawks on Stanley Cup mestari!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Blackhawks mestariksi viime hetken maaleilla

Huh huh… Vähän yli minuutti peliaikaa kellossa ja Boston Bruins on venyttämässä sarjaa Game Seveniin. Summerin soidessa Chicago Blackhawks on voittanut Stanley Cupin. Mitä tapahtui?!

Ensimmäisessä erässä mentiin lähes täysin kotijoukkueen hallinnassa. Bostonin paineistus palkittiin, kun Chris Kelly pääsi siirtämään isännät 1-0 johtoon. Bruinsille tarjottiin maalin jälkeen vielä reilusti ylivoimaa, mutta bostonilaiset eivät kyenneet kasvattamaan johtoaan ensimmäisessä erässä.

Heti toisen erän kärkeen Bostonilla oli jälleen paikka iskeä ylivoimalla, mutta toisin kävi. Zdeno Chara sähläsi kiekon kanssa, Chicagon Jonathan Toews kiitti ja viimeisteli Blackhawksin tasoituksen. Maali antoi Blackhawksille huomattavasti lisää virtaa ja peli alkoi pyöriä enemmän ja enemmän Bostonin päädyssä. Enempää maaleja ei kuitenkaan toisessa erässä nähty.

Kolmannen erän puolenvälin paikkeilla Bostonin halli räjähti riemuun. Milan Lucic oli juuri lapioinut maalin edestä David Krejcin syötöstä kiekon Blackhawksin maaliin. Boston johti 2-1 ja kun vain muutama minuutti oli peliaikaa jäljellä näytti siltä, että ratkaisu haetaan ottelusarjan seitsemännestä ottelusta.

Mutta sitten… Kun ottelua oli jäljellä enää alle kaksi minuuttia Chicagon Bryan Bickell pääsi iskemään Chicagon tasoituksen. Ja kuten selostuskopistakin todettiin: ”It ain’t over yet.” 59 sekuntia ennen ottelun päättymistä Chicago Blackhawksin Dave Bolland hiljensi Bostonin areenan. Ensimmäisenä irtokiekkoon ehtinyt Bolland löi kiekon Bostonin maalin kattoon ja se oli siinä. Chicago voitti ottelun 2-3 ja ottelusarjan 4-2.

Stanley Cup mestari 2013 – Chicago Blackhawks

Katso ottelun kohokohdat tästä!

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: @OskariVillanen