Teräväinen ja Filppula vireessä - Timonen kehissä

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Chicago voi katkaista sarjan seuraavassa ottelussa

Chicago Blackhawks vei nimiinsä finaalisarjan viidennen kohtaamisen Tampa Bay Lightningia vastaan lukemin 1-2. Chicagolla on nyt mahdollisuus ratkaista mestaruus kotonaan sarjan kuudennessa kohtaamisessa tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa. Historia ei tosin tuota ratkaisua tue, sillä Chicago on viimeksi ratkaissut NHL mestaruuden kotonaan vuonna 1938! Loput ovat tulleet vierasmatseissa.

VAIN VEIKKAUSSIVUILTA: GUTSIN 20€ ILMAISVETO NHL -FINAALIIN

Näin ottelu-4 eteni

Lightningilla oli mahdollisuutensa heti alkuminuuteilla, kun illan ykköstähdeksi 31/32 torjunnalla valittu Corey Crawford syötti maalin takaa suoraan Nikita Kucheroville maalin kulmalle. Crawford ehti kuin ihmeen kaupalla vielä mailoineen väliin ja Kucherov syöksyi ikävän näköisesti solisluu edellä tolppaan ja hänen pelinsä päättyi siihen. Vammasta ei ole annettu tarkempaa tietoa.

Avausmaali syntyi Teuvo Teräväisen syötöstä. Teräväinen laittoi laidan kautta kiekon omasta päädystä jahdattavaksi ja Patrick Sharp lähti perään. Maalivahti Ben Bishop ehti ensimmäisenä kiekkoon, mutta kolmostähdeksi valittu puolustaja Victor Hedman ei kuullut Bishopin huutoa ja törmäsi häneen sillä seurauksella, että Sharp sai poimia helpon irtokiekon ja laittaa sen tyhjään maaliin ajassa 6.11.

Tampa Bayn tasoitus oli jälleen kerran osoitus Valtteri Filppulan peliälystä. Sen sijaan, että olisi ängennyt mukaan maalinedusruuhkaan, Filppula oli hakeutunut muutaman metrin sivuun maalista, josta hänellä oli tyhjä etukulma odottamassa. Jason Garrison antoi viivalta kovan syötön ja Filppula laittoi limpun sisään ajassa 30.53.

Sekä Kimmo Timonen että Teräväinen olivat kentällä juhlimassa ratkaisumaalia. Maali syntyi, kun Kris Versteeg nousi oikeasta laidasta väkisin maalille ja Antoine Vermette laittoi irtokiekon sisään maalin edestä ajassa 42.00. Maalin kulmalla hääri myös Teräväinen.

Suomalaisten tehomerkinnät

Kaikki suomalaiset saivat tehomerkinnän +1 ja erityisesti Teräväinen oli pirteällä pelipäällä. Peliaikaa tuli pari minuuttia enemmän kuin viime peleissä ja se näkyi miehen ilmeessä. Teräväisen ketju oli koko illan vaarallisin kokoonpano. Teräväinen sai ja loi lukuisia maalipaikkoja, mm. yhden läpiajon, josta Teräväinen laukoi ohi.  Seuraavaa matsia silmälläpitäen, Unibet antaa Chicagon 4-2 ottelusarjavoitosta kertoimen 1.55

Katso matsin kohokohdat tästä:

Lue myös: Filppula – Näkymätön sankari | Teräväiselle sataa kehuja

guts-728x90