Chicago Blackhawksille ensimmäinen kiinnitys Stanley Cupiin

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Maratonottelu ratkesi vasta kolmannessa jatkoerässä.

Viihdettä koko rahan edestä. Näin voisi kuvata Chicago Blackhawksin ja Boston Bruinsin ensimmäistä kohtaamista Stanley Cup finaaleissa. Lähes kaksi kokonaista ottelua kestänyt ensimmäinen finaali todellakin puristi kummastakin joukkueesta kaiken mahdollisen irti.

Kummatkin joukkueet aloittivat ottelun vahvasti. Chicago vei ehkä hienokseltaan ensimmäisen erän alkupuoliskoa, mutta Boston pääsi erän edetessä paremmin ja paremmin mukaan peliin. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin hieman erän puolen välin jälkeen. Boston siirtyi 0-1 johtoon, kun David Krejci ja Nathan Horton tarjoilivat Milan Lucicille paikan Chicagon maalin eteen. Lucic ei erehtynyt ja hiljensi totaalisesti United Centerin.

Toinen erä alkoi erittäin viihdyttävästi, kun ensin toisessa päässä Tuukka Rask otti komean torjunnan ja vain hetkeä myöhemmin soi jo toisessa päässä. Lucic voitti kaksinkamppailun keskialueella, josta jatkoi kiekon Krejcille, joka jatkoi vielä takaisin Lucicille ja kiekko oli jälleen Chicagon maalissa. Chicagon kavennus nähtiin vain pari minuuttia myöhemmin, kun Marian Hossa tarjoili Brandon Saadille, joka niittasi kiekon one-timerilla Raskin taakse.

Kolmannessa erässä Chicago jatkoi vahvaa paineistusta, mutta sitten iski Boston. Bruins siirtyi 1-3 johtoon ylivoimalla, kun Patrice Bergeronin laukaus painui Chicagon maaliin. Blackhawks ei kuitenkaan taipunut vaan nousi vielä kolmannessa erässä tasoihin Dave Bollandin ja Johnny Oduyan maaleilla.

Ottelussa edettiin jatkoeriin. Ensimmäinen jatkoerä tarjosi erinomaista ja vauhdikasta jääkiekkoviihdettä, mutta maali jäi kummaltakin joukkueelta uupumaan. Myöskään toisessa jatkoerässä ei maaleja nähty, joten ottelussa siirryttiin jo kolmanteen jatkoerään. Ratkaisu nähtiin, kun kiekko livahti Raskin selän taakse ajassa 112,08. Michal Rozsival laukoi kiekon viivasta kohti Bruinsin maalia, josta se lopulta ohjautui sisään Andrew Shaw´n kautta.

Katso ottelun huippuhetket tästä!

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: OskariVillanen