Filppulan taikasyöttö ei riittänyt voittoon

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 06/11/2015
Jaa tämä...

Chicago Blackhawks tasoitti NHL:n finaalisarjan voitot 2-2:een niukalla 2-1 kotivoitolla Tampa Bay Lightningista. Yksi voiton avaimista oli pakkien peluutus. Chicago peluutti väsyneitä kärkipakkejaan hieman aiempaa tasaisemmin. Jopa Duncan Keith pelasi pitkästä aikaa alle puoli tuntia. Pakit selvisivätkin tällä kertaa paremmin kuin edellisessä kohtaamisessa. Kärkipakeista kolme oli tehotilastossa plussalla ja ainoa pakkaselle jäänyt puolustaja oli Timosen pakkipari Trevor van Riemsdyk.

Maalivahtitaiston Chicago vei selvästi. Kakkostähdeksi valittu Corey Crawford oli itse varmuus 24/25 torjunnalla. Tulokasvahti Andrei Vasilevskiy ei oikein saanut maalinedustaa kuriin ja jäi 17/19 torjunnalla selvästi Crawfordin varjoon. Edellisessä pelissä loukkaantuneenakin loistanut Ben Bishop ei pystynyt pelaamaan.

Maalinteon aloitti Jonathan Toews finaalien ensimmäisellä maalillaan. Hän laittoi Patrick Sharpin rystylätyn sisään maalin kulmalta ajassa 26.40. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkittiin Marian Hossa.

Lightningin tasoitus tuli viisi minuuttia myöhemmin Valtteri Filppulan ilmiömäisen pelisilmän ansiosta. Hän ajoi itse maalin taakse, ja kaikkien katseiden siirtyessä takatolpalle hän ujutti kiekon pakkien välistä takaisin etutolpalla kytänneelle Alex Killornille, jolla oli helppo työ pistää kiekko sisään ohi hölmistyneen Crawfordin.

Lue myös: http://www.veikkaussivut.com/valtteri-filppula-nakymaton-sankari

http://www.veikkaussivut.com/kimmo-timonen-pelaavaan-kokoonpanoon

Ottelun ratkaisu syntyi kolmannessa erässä. Ensin Kimmo Timonen veti ylärimaan Patrik Kanen syötöstä. Tilanteesta seuranneen hyökkäyspään aloituksen vei Kane ja sai kiekon Brandon Saadille, joka nousi laidasta väkisin maalille, hukkasi kiekon hetkeksi, mutta sutaisi sen lopulta rystyltä sisään ajassa 46.22. Kanelle merkittiin syöttöpiste maaliin, ja se oli hänen ensimmäinen tehopisteensä finaalisarjassa.

Katso matsin parhaat palat tästä:

Lue myös: http://www.veikkaussivut.com/teravaiselle-sataa-kehuja