VIDEO: CHL:ssä joukkueiden määrää tullaan pudottamaan

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 20/03/2018
Jaa tämä...

Kansainvälisen kiekkosarjan joukkuemäärä tulee putoamaan.

Jääkiekon CHL, eli Mestarien liiga tulee kokemaan ensi kauden jälkeen muutoksia, sillä joukkuemäärä putoaa kaudesta 2017-2018 alkaen. Tuolloin CHL:ään kelpuutetaan enää 32 joukkuetta. Ensi kaudella mukana on vielä viime kauden tavoin joukkueita 48 kappaletta.

CHL:n perustajamaat ovat Suomen lisäksi Ruotsi, Tshekki, Sveitsi, Saksa ja Itävalta. Edellämainitut maat tulevat saamaan kaudelle 2017-2018 käyttöönsä 24 joukkuetta. Muille maille jää kahdeksan paikan kiintiö.

Tärkeänä muutoksena CHL:ää perustamassa olleilla seuroilla ei enää ole automaattista paikkaa Mestarien liigassa. Se tarkoittaakin, että jatkossa mukaan pääsee vain urheilullisin perustein.

CHL:n voittaja saa automaattisesti oikeuden pelata Mestarien liigassa myös seuraavalla kaudellakin, mutta se ei kuitenkaan lisää voittajajoukkueen maan joukkuemäärää. Yhdellä maalla voi olla CHL:ssä parhaimmillaan viisi joukkuetta.

Jotta CHL:ään voi jatkossa päästä, joukkueen tulee voittaa maansa mestaruus tai sijoittua hopealle tai olla runkosarjan päätyttyä kahden parhaan joukossa. Myös parhaiten runkosarjassa sijoittuneella välieräjoukkueella on mahdollisuus pelata Mestarien liigassa.

Suomella oli päättyneellä kaudella CHL:ssä mukana kahdeksan seuraa, kun Kärpät, Lukko, SaiPa, Tappara, JYP TPS, KalPa ja HIFK edustivat suomalaista jääkiekkoa. Oululaisseurahan ylsi komeasti aina loppuotteluun saakka.

Katso viime kauden finaalin parhaat palat:

 

Peliyhtiö Veikkaushuone on jääkiekkovedonlyöntiin erinomainen valinta. Sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa eri jääkiekkosarjoista ja hankkia loistavan talletusbonuksen.

Lähde: Iltalehti

Lue myös:
Carolina Hurricanes sopimukseen Sebastian Ahon kanssa
VIDEO: SM-liigan uusi otteluohjelma valmis

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa