Coutroisin outo loukkaantuminen, ja on niitä muitakin

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Chelsea hävisi sunnuntain tärkeän Valioliiga-ottelun Manchester Unitedille 0-2. Joukkue joutui peliin ilman ykkösmaalivahti Thibault Courtoisia, ja samaten Chelsea joutunee pelaamaan myös ensi lauantaina FA Cupin semifinaalin Tottenhamia vastaan ilman Courtoisia.

Courtoisin loukkaantumisen syy on sellainen, että se ei varmasti miellytä Chelsean manageria Antonio Contea. Ykkösmaalivahti Courtois oli raporttien mukaan pelailemassa koripalloa Chelsean harjoituskeskuksessa, kun hän väänsi nilkkansa. Chelsean pelaajien korismatsi filmattiin, ja sitä oli tarkoitus käyttää promomateriaalina Chelsean ja NBA:n yhteistyökuvioissa.

Courtoisin loukkaantuminen on yksi luku hyvin pitkässä listassa jalkapalloilijoiden outoja loukkaantumisia. Ykkönen tällä listalla lienee Suomen Kuningas, myös loukkaantumisten kuningas, Jari Litmanen. Kesällä 2006 Litmanen joutui peleistä sivuun, kun hänen silloisen seuransa Malmön urheilujohtaja Hasse Borgin avaaman limsapullon korkki lensi Litmasen silmään.

Mutta onhan niitä muitakin outoja loukkaantumisia.

Rio Ferdinand loukkasi Leedsin vuosinaan jänteen jalastaan television katselussa. Ilmeisesti Ferdinand oli katsonut useamman tunnin telkkaa jalka sohvapöydällä, ja sen seurauksena jänne pääsi venähtämään. Huilia tuli siitäkin telkun katsomisesta, ja manageri oli varmaan mielissään.

Vuonna 1975 Manchester Unitedin maalivahti Alex Stepney sai leukansa sijoiltaan ottelun aikana, kun hän huusi pelissä niin kovaa omille puolustajilleen. Vastustajana oli Birmingham.

Brentfordin maalivahti Chic Brodien koko ura päättyi lokakuussa 1970, kun hän törmäsi kesken ottelun kentälle juosseeseen lammaskoiraan. Brodien polvilumpio meni törmäyksessä murskaksi, ja koira vei vielä pallon. ”Koira saattoi kyllä olla pieni, mutta se oli jämäkkä”, Brodie sanoi onnettomuuden jälkeen.

Maalivahdeille sattuu paljon onnettomuuksia, he ovat kuin Spinal Tapin rumpalikaarti. Espanjan maajoukkueen maalivahti Santiago Canizaresilta jäivät vuoden 2002 MM-kisat väliin, kun hän ennen turnausta vahingossa pudotti pullon partavettä hotellin pesualtaaseen. Partavesipullo meni rikki ja lasinpalanen lensi Canizaresin jalalle rikkoen jänteen varpaasta.

Eläimet ovat tehneet futaajille tuhojaan useamminkin. 1970-luvun puolella norjalainen Svein Grondalen joutui jättämään maajoukkueottelut väliin, koska hän oli juoksulenkillä törmännyt hirveen.

Arsenalin Steve Morrow loukkasi olkapäänsä pahasti Liigacupin voittojuhlissa. Arsenal oli voittanut Sheffield Wednesdayn kevään 1993 finaalissa. Tästä riemastuneena Arsenalin kapteeni Tony Adams nappasi Morrowin olkapäilleen, mutta Adams liukastui ja Morrow tuli ikävän näköisesti alas. Käsi murtui ja Morrow vietiin kiireesti sairaalaan suoraan voittojuhlista. Vai pudottiko Adams Morrowin tahallaan?

Arsenalin Tony Adams ei ole jalkapallopiireissä fiksun miehen maineessa, mutta muutkin Arsenalin sankarit osaavat. 70-luvun Arsenal -ikoni Charlie George onnistui rikkomaan sormensa ruohonleikkurissa.

Kirk Broadfoot -niminen puolustaja loukkaantui Rangers -vuosinaan omassa keittiössään onnettomuudessa kananmunan kanssa. Broadfoot oli tehnyt kotonaan uppomunia, ja muna oli räjähtänyt hänen kasvoilleen, kun Broadfoot oli tutkinut sitä lähemmin. Sairaslomaa tuli, ehkä manageri kielsi Broadfootilta kananmunat, tai kokkaamisen. Tai ylipäätään keittiöön menemisen.

Futaajien olisi syytä pysyä lestissään. Argentiinan maajoukkueen Ever Banega joutui Valenciassa pelatessaan sairaslomalle, koska hänen oma autonsa ajoi hänen ylitseen. Banega oli pysähtynyt tankkaamaan eikä ollut viitsinyt laittaa käsijarrua kunnolla päälle. Auto mursi Banegan nilkan.

Älä sählää kuin futaaja, lyö parhaat jalkapallovedot Unibetilla!>>