Cristiano Ronaldo teki sadannen UEFA -maalinsa Munchenissä - katso VIDEO!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 16/03/2018
Jaa tämä...

Cristiano Ronaldolla ensimmäisenä 100 euromaalin raja rikki

Real Madridin Cristiano Ronaldo on ainoa pelaaja maailmassa, joka on tehnyt UEFA:n turnauksissa sata maalia. Raja meni rikki Ronaldon tehtyä kaksi maalia Bayern Munchenin verkkoon keskiviikko-illan ottelussa, jonka Real voitti 2-1. Ronaldon maalit tulivat hyvään paikkaan, Bayern oli tehnyt ottelussa avausmaalin.

Ronaldolla oli ennen Bayern -ottelua pidempi maaliton kausi Mestareiden liigassa, hän ei ollut osunut maaliin kuuteen otteluun ennen keskiviikon peliä Saksassa.

Ronaldon ura euroturnauksissa on ollut mittava. Hän pelasi ensimmäisen kerran UEFA:n turnauksessa lokakuussa 2003 Manchester Unitedin paidassa Stuttgartia vastaan.

Ensimmäinen Ronaldo -maali nähtiin Euroopan kentillä kuitenkin vasta melkein kaksi vuotta myöhemmin, kun ManU voitti Mestareiden liigan karsintakierroksella Debrecenin 3-0 elokuussa 2005.

Ensimmäinen Ronaldon maali varsinaisessa Mestareiden liigassa tuli huhtikuussa 2007, kun Manchester United myllytti Roman 7-1. Tuossa pelissä Ronaldo osui kahdesti viiden minuutin välein.

Seuraavalla kaudella 2007-2008 Ronaldo oli jo koko Mestareiden liigan paras maalintekijä, ja samalla kaudella hän teki loppuottelussa Chelseaa vastaan avausmaalin. United voitti finaalin rangaistuspotkujen jälkeen.

Kesällä 2009 Ronaldo vaihtoi Manchesterin Real Madridiin. Unitedin paidassa hän teki yhteensä 16 euromaalia.

Kahtena ensimmäisenä kautenaan Real Madridissa Ronaldo ei vielä tehnyt Mestareiden liigassa ihmeitä, avauskaudella hän osui eurokentillä seitsemän kertaa ja seuraavalla kuusi kertaa. Tämän jälkeen Ronaldo sitten tekikin viitenä kautena peräkkäin kaksinumeroisen maalimäärän. Kausi 2013-2014 oli häneltä paras, Real Madrid voitti Mestareiden liigan ja Ronaldo teki ennätysmäiset 17 osumaa.

Kuluvalla kaudella Ronaldo on tehnyt vasta neljä maalia. Ikää tulee ja vauhti hidastuu, mutta kyllä Ronaldo vielä on yksi maanosan vaarallisimmista pelaajista.

Parhaat jalkapallovedot Unibetilla!>>