Crosby sai huonoja uutisia - koko ura vaarassa uusimman aivotärähdyksen myötä?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Antti
  • 05/04/2017
Jaa tämä...

Jälleen uusi aivotärähdys

Washington Capitalsin ja Pittsburgh Penguinsin välisen ottelusarjan ympärillä on riittänyt runsaasti puhetta. Isoin puheenaihe on ollut Penguins-tähti Sidney Crosbyn aivotärähdys. Pittsburgh-kapteeni sai ottelusarjan kolmannessa pelissä Matt Niskasen poikittaisen mailan suoraan päähänsä. Ottelun jälkeen joukkueen pahin pelko kävi toteen, kun Crosbylla todettiin uusi aivotärähdys. Tärsky ei ole ensimmäinen Crosbyn uralla, joten tilanne alkaa jo käydä melko huolestuttavaksi.

29-vuotias Crosby on kärsinyt NHL-urallaan jo neljä aivotärähdystä. Lisäksi joukossa voi hyvinkin olla sellaisia tärähdyksiä, joita ei edes ole myöhemmin diagnosoitu. Neurokirurgi Charles Tator kertoi The Canadien Pressille, että Crosbya olisi jo kehoitettu lopettamaan ura, mikäli hän olisi amatööriurheilija. Näköjään ammattilaisilla ja amatööreillä on eri säännöt terveyden suhteen?

Penguins on tiedottanut tilanteesta ainoastaan sen, että Crosby ei pelaa ottelusarjan neljännessä ottelussa. On melkein todennäköisempää, että mies ei pelaa enää ollenkaan tämän kauden pudotuspeleissä, kuin että hän pelaisi neljännessä matsissa. Joukkueen tiedote ei siis tullut kenellekään yllätyksenä.

Crosby on menettänyt urallaan jo 114 peliä aivotärähdyksien vuoksi. Joka kerralla edessä on ollut pidempi huili peleistä. Onkin vaikea nähdä, miksi mies nyt olisi kunnossa aikaisemmin. Kaudella 2010-11 Crosby oli sivussa peräti 48 matsia.

Tator mainitsi myös, että jokainen aivotärähdys nostaa pysyvän vamman riskiä. On aivan selvää, että mikäli Crosby pelaa jo tässä ottelusarjassa, leikkii Penguins hänen terveydellään ja koko urallaan.

Penguins-fanit odottavat Crosbya jo ottelusarjan viidenteen peliin, mutta kannattaisi ennemmin huolehtia siitä, palaako Crosby ylipäätänsä enää kaukaloon entisensä veroisena.

Tässä vielä aivotärähdykseen johtanut tilanne: