Sidney Crosbylta huikea maali yön NHL-kierroksella! Mario Lemieux vertailut käynnissä, kumman maali hienompi?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/10/2013
Jaa tämä...

Crosby teki viime yönä New York Islandersia vastaan maalin, joka toi monelle Penguins fanille mieleen legendaarisen Mario Lemieux’n myöskin Islandersia vastaan tekemän maalin vuodelta 1988.

Pittsbugh Penguins siirtyi NHL:n pudotuspeleissä voitoin 3-2 johtoon sarjassa New York Islandersia vastaan. Itse ottelu päättyi Penguinsille 4-0, mutta suurinta keskustelua herätti Penguinsin super-tähden Sidney Crosbyn tekemä maali.

Crosby murtautui komeasti läpi kahden Islanders puolustajan välistä ja nosti kiekon Islandersin maalin yläkulmaan. Sosiaalisessa mediassa alkoi välittömästi keskustelu, jossa Crosbyn maalia verrattiin Mario Lemieux’n vuonna 1988 tekemään maaliin. Pittsburghin hallin pihassa on patsas, joka esittää tuota Lemieux’n maalia edeltävää tilannetta. Täysin identtisiä maalit eivät ole, mutta kieltämättä samoja elementtejä kummastakin löytyy.

Crosby itse ei yhtynyt hehkutukseen vaan antoi kunnian komeammasta maalista suosiolla Penguins legendalle.

– Hänen omansa oli paljon siistimpi kuin minun. Minulla oli paljon vähemmän liikkeitä ja aika peruslaukaus. Kaikki ovat nähneet sen. Se ei käynyt mielessänikään, Crosby kommentoi Lemieux’n tekemää maalia.

Vertaa Crosbyn ja Lemieux’n maaleja tästä:

Mario Lemieux 1988

 

Sidney Crosby 2013

 

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: OskariVillanen