Crystal Palace - Liverpool 23.11.2014 | Kumpikin on ollut huono

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Viime kaudella Crystal Palace päätti kotikentällään Liverpoolin mestaruusjahdin

Vihje lyhyesti

– Liverpool ja Crystal Palace eivät ole samoja joukkueita kuin viime kaudella. Liverpool ei ole lähelläkään sitä joukkuetta, joka lähes vei koko Valioliigan mestaruuden. Poolin hyökkäys on ollut heikko, ja varsinkin kun Sturridge on ollut loukkaantuneena sivussa lähes koko kauden. Balotelli on ollut epävarma ja haluton, Rickie Lambert taas on kankea köntys.

– Crystal Palace oli viime kaudella Tony Pulisin manageroimana yksi liigan valopilkkuja. Se oli varsinkin kotikentällään kova vastus joka joukkueelle. Tämä vastaava kamppailu päättyi viime toukokuussa 3-3, kun Liverpool oli jo ollut 3-0 johdossa. Palacen itseluottamus oli tuolloin huipussaan ja joukkue tuli 11 minuutissa ottelun lopulla tasoihin.

– Tällä hetkellä Palace on sarjassa toiseksi viimeinen. Viidestä viimeisestä se on hävinnyt neljä. Jos Pulisin kaltaista pelastajaa ei tule, niin taitaa olla Crystal Palace putoamassa alemmalle sarjatasolle. Liverpool on hävinnyt neljä viimeisestä kahdeksasta. Se on ollut kehno, vaikka potentiaalia joukkueesa on. Elokuun lopulla se pelasi huikean hyvin Totenhamin vieraana, oli nopea kuin salama ja prässäsi ylhäältä voittaen 3-0.

– Liverpool on ottelussa suosikki, sen voittokerroin on noin 1.90. Tämä on liian vähän peleihin. Lantit kannattaa laittaa Palacelle tasoituksella tai vähämaalisiin lopputuloksiin.

Vihje: 1X, kerroin 1,89 Betsson

Vihje: alle 2.5 maalia, kerroin 1,83 Betsson

 

 

Lähtökohdat otteluun

Tämä samainen ottelu viime kaudella lopulta päätti Liverpoolin mestaruustaiston. Liverpool oli tuossa kamppailussa 3-0 -johdossa, kun ottelua oli vajaa vartti pelaamatta ja jotenkin sen onnistui päästää Crystal Palace tasoihin. Joukkueet eivät tällä kaudella ole saman tasoisia kuin viime vuonna, varsinkin Liverpool on vain kehno varjo entisestä. Sillä ei ole mitään asiaan mestaruustaistoon, oikeastaan putoaminen sarjasta on Poolille nyt todennäköisempää kuin liigamestaruus.

Crystal Palacekaan ei ole sama joukkue kuin ennen kesää. Tuolloin kauden puolivälissä manageriksi tullut Tony Pulis hilasi taulukon pohjille vajonneen joukkueen komeasti kuiville. Viime keväänä Palacen puolustus oli tiukkaakin tiukempi ja tulosten myötä joukkueen itseluottamus kasvoi kohisten.

Nyt Palace on vajonnut sarjataulukon toiseksi viimeiseksi. Liverpool on puolivälissä sijalla 11. Palace on hävinnyt neljä viidestä viimeisestä liigaottelusta. Kuukausi sitten se pelasi 2-2 -tasurin West Bromwichin vieraana. Palacen puolustus on vuotanut tällä kaudella, se on päästänyt jo 20 maalia. Viime kierroksella ennen maaottelutaukoa se kuitenkin pelasi melko hyvin Manchester Unitedin Old Traffordilla, ManU voitti 1-0. United kuitenkin myllytti pelissä vaikka voittikin vain maalilla, se laukoi 23 kertaa ottelussa.

Liverpool on hävinnyt neljä ottelua kahdeksasta viimeisestä. Liverpoolin suurin ongelma on hyökkäys. Viime kaudella joukkue iski maaleja miten tahtoi, mutta tällä kaudella se on osunut vasta 14 kertaa. Luis Suarezin aisapari viime kaudelta, Danny Sturridge on ollut sivussa melkein koko kauden. Sturridge oli jo palaamassa peleihin, mutta hän loukkaantui uudestaan harjoituksissa. Huilia tulee taas useampi viikko. Muut Poolin kärkimiehet ovat kehnoja. Kovalla rahalla ja kohulla Suarezin korvaajaksi elokuussa hankittu Mario Balotelli on ollut todella huono, ja muut manageri Brendan Rodgersin hyökkääjähankinnat taitavat tulleen joukkueeseen vain vaihtopenkkiä lämmittämään. Liverpoolin paras maalintekijä tällä kaudella on ollut ”oma maali”, joita vastustaja on tehnyt kolme. Joukkueen ehkä ainoa valopilkku Raheem Sterling on myös tehnyt kolme liigamaalia.

Liverpoolilla on menossa kolmen tappio putki. Noin kuukausi sitten se voitti Swansean kotikentällään 2-1. Sen jälkeen tappio on koittanut niin Newcastlen kuin Real Madridinkin vieraana ja kotikentällä Chelseaa vastaan. Vastuksen ovat kyllä olleet kovia viime aikoina, Palace on heikoin joukkue, minkä Pool on vähään aikaan kohdannut. Palace taas hävisi ennen ManU-ottelua kotonaan Sunderlandille 1-3, joten se on ollut kehno kaiken tasoisia joukkueita vastaan.

Palace on liigan toiseksi huonoin kotijoukkue, sen saldo kotikentältä on 1-1-3. Nollan se on kotonaan pitänyt Leicesteria ja Burnleytä vastaan. Liverpoolin vierassaldo on 2-0-3 ja maalisuhde on 8-9.

Crystal Palacen kapteeni Mile Jedinak oli sivussa pelikiellon vuoksi Machester United -ottelusta. Hänen pelaamisensa on helpotus Palacella, sillä Skotlannin maajoukkuepelaaja James McArthur taitaa olla loukkaantuneena sivussa joukkueen keskikentältä. Kärkimies Kevin Doyle loukkaantui Irlannin ystävyysottelussa USA:ta vastaan, mutta hän on ilmeisesti siinä kunnossa, että istuu ainakin vaihtopenkillä.

Sturridgen ollessa sivussa surullisen hahmon ritari Balotelli on oikeastaan ainoa kunnon vaihtoehto Pool-hyökkäykseen. Balotelli loukkasi itseään Italian maajoukkueen matkassa ja hänen pelaamisensa on epävarmaa. Jos Balotelli ei ole kunnossa, niin kömpelö, mutta kankea Rickie Lambert taitaa olla avauksessa. Keskikentän Jordan Henderson huilasi Englannin maaottelun Skotlantia vastaan, mutta lienee nyt pelikunnossa.

 

Perustelut vihjeelle

Liverpoolin voittokerroin on noin 1.90. Tämä on aivan liian vähän, joukkueen on hankala osua maaliin. 1X-tuloksesta saa Betssonilta kertoimen 1.89 ja se käy kupongille. Samaten käy alle 2,5 -maalia kertoimella 1.83.

Vihje: 1X, kerroin 1,89 Betsson

Vihje: alle 2.5 maalia, kerroin 1,83 Betsson

Veikkaussivut | Anssi