Dallas Starsin suomalaisvahti uskoo alkavan kauden olevan edellistä parempi

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Suomen yksi kokeneimmista NHL-maalivahdeista on tällä hetkellä Dallas Starsin organisaatiossa pelaava 32 – vuotias Kari Lehtonen. Miehen kesään on kuulunut muun muassa Stanley Cup Playoffien seitsemännessä ottelussa nähdyn sulamisen käsittely St. Louis Bluesia vastaan. Lehtonen päästi kyseisessä ottelussa ensimmäisestä kahdeksasta laukauksesta kolme selkänsä taakse. Eikä hänellä ole vieläkään vastausta siihen, kuinka niin pääsi käymään.

Sellaista maalivahdin elämä on. Sen takia minun pystyttävä pitämään tunteeni niin normaaleina kuin suinkin. Sen takia en keskity siihen otteluun enää lainkaan. Olen mennyt eteenpäin ja tunnen oloni todella hyväksi. En voi kertoa sinulle siitä sen enempää”. Lehtonen veisteli Dallas Newsin toimittajan Mike Helkan haastateltavana.

Lehtosen katastrofiin päättynyttä kautta on vaikea ymmärtää sen vuoksi, että mies oli aivan liekeissä ottelusarjan kuudennessa ottelussa. Silloin ”Kärppää” kohti tulitettiin 37 laukausta, joista hän torjui 35, ja johdatti Dallasin seitsemänteen peliin. Ylä- ja alamäkiä kahden peräkkäisen pelin sisällä on vaikea selittää, ja juuri sen vuoksi Lehtonen on omien sanojensa mukaan nyt hyvin fokusoitunut ja henkisesti valmis ottamaan vastaan kaiken sen mitä ensi kausi tuo tullessaan.

Henkinen vahvuus on iso maalivahdin peliä, joten harjoitan sitä jatkuvasti. Sitä on vaikea selittää, enkä osaa kuvailla sanoin tai näyttää elein, miten teen sen. Mutta puhun siitä, ajattelen sitä ja toivon olevani vahvempi ja parempi. ” Lehtonen pyöritteli mystisesti.

Mitä Dallasin joukkueen johtoon tulee, niin seuran GM Jim Nill on sanonut olevansa valmis lähtemään kauteen Lehtosen ja Antti Niemen kanssa, sillä periaatteella, että suomalaiset jakavat vastuun maalin suulla tasaisesti pitkin kautta. Nill ei kuitenkaan epäröi suosio tarpeen tullen sitä maalivahtia joka pelaa paremmin. Ja loppujen lopuksi pelillisten päätösten taustalla vaikuttaa tietysti joukkueen päävalmentaja Lindy Ruff.

Lehtonen itse kertoi Dallas Newsille olevansa valmis jakamaan vastuun, ainakin vielä kauden alkaessa, erityisesti siksi koska molemmilla on viime kaudesta kokemusta elämisestä vastaavanlaisen tilanteen alla.

Uskon että Dallasin maalivahti peli tulee olemaan alkavalla kaudella parempaa kuin vuosi sitten. Olemme mukautuneet Antin kanssa paremmin tilanteeseen, eikä edessä ole niin paljon arvoituksia. Kaikki on nyt selvempää.” Lehtonen päätti.

Suomen parhaat jääkiekkoilijat ovat tulessa ensi kuussa alkavassa jääkiekon World Cupissa. Kumpikaan Dallasin maalivahdeista, Kari Lehtonen ja Antti Niemi, eivät sopineet Lauri Marjamäen lopulliseen Leijona-joukkueeseen. Maalia vartioivat kivikovassa turnauksessa Tuukka Rask, Pekka Rinne ja Mikko Koskinen.

Lue myös:

VIDEO: JENKEISSÄ VIIMEISTELTIIN KÄSITTÄMÄTÖN JALKAPALLOMAALI

JYRKI JOKIPAKKA TOIPUU LEIKKAUKSESTAAN ENNEN WORLD CUPIA

Betway mainos
Betway Spesiaali!
Betway mainos
100€ Ensitalletusbonus
Pelaa