Juan Martin Del Potro - Roger Federer 27.10.2013 | Tennis

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Kruunaako Roger Federer kotiturnauksensa mestaruuteen?

Juan Martin Del Potro – Roger Federer, merkki 2, kerroin 
Juan Martin Del Potro – Roger Federer (+2,5 peliä), merkki 2, kerroin 

Nordicbetin kertoimet otteluun 1,55 | 2,37 

 

 

ATP-tennistä Baselista, turnaus huipentuu kahden kärkisijoitetun väliseen kohtaamiseen. Argentiinan Juan Martin Del Potro yrittää pilata kotiyleisön illan, sillä Sveitsin Roger Federer tavoittelee kauden toista turnausvoittoaan. Juan Martin Del Potro on sijoitettu turnauksessa ykköseksi. Juan Martin Del Potro voitti välierässä Edouard Roger-Vasselinin 2-1 numeroin, kun taas Roger Federer oli yhtä tiukoilla Vasek Pospisilin kanssa. Roger Federerille juuri tämä turnaus on äärimmäisen tärkeä näin loppukaudella, sillä kausi on muuten ollut sveitsiläiselle erittäin vaikea. Roger Federer on ehtinyt kärsimään reilusti esimerkiksi ongelmista selän kanssa.

Juan Martin Del Potro on yhteensä hävinnyt vasta yhden erän, joten Juan Martin Del Potro on pelillisesti ollut turnauksen vakuuttavin pelaaja. Toisaalta on todettava se, että Juan Martin Del Potron kaavio on ollut helppo. Oikeastaan Juan Martin Del Potro ei ole kohdannut vielä yhtään sellaista pelaajaa, jolla olisi jonkinlainen selkeä ase argentiinalaisen uhkaamiseen. Roger Federerin kaavio ei ole puolestaan ollut missään tapauksessa niin helppo kuin Juan Martin Del Potrolla, sillä Roger Federer on ehtinyt kohtaamaan jo esimerkiksi Grigor Dimitrovin. Roger Federeristä onkin todettava juuri Grigor Dimitrovia vastaan se asia, että toisessa erässä Grigor Dimitrov johti 3-5 numeroin sekä 0-40 Roger Federerin syöttövuoroa, mutta sveitsiläinen voitti vielä toisen erän huikean taistelun päätteeksi.

Lähtökohtaisesti ottelu on syytä arvioida lähes 50-50 tilanteeksi. Juan Martin Del Potro on ollut syksyn aikana ehdottomasti paremmassa pelivireessä, mutta toisaalta Roger Federer on kotiyleisönsä edessä oikeastaan aina suuri voittajasuosikki. Roger Federer omaa myös kaikki aseet sekä mahdollisuudet Juan Martin Del Potron kaatamiseen. Tiukoissa paikoissa Juan Martin Del Potro suli Shanghai Mastersin finaalissa kuluvan kuun puolessa välissä, joten odotusarvo tätä ottelua kohtaan on erittäin korkealla. Näillä kertoimilla Roger Federer menee vetokupongille ehdottomasti mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas