Dembele lähti Barcelonaan

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Palaset alkavat loksahdella kohdalleen. Barcelona osti Dortmundista 20-vuotiaan ranskalaislaiturin Ousmane Dembelen, hinnaksi tuli 105 miljoonaa euroa ja vielä lisinä 42 miljoonaa euroa. Barcelona teki Dembelen kanssa viiden vuoden sopimuksen, ja Neymarin lähdöstä viisastuneena sopimuksen ulosostohinta on huimat 400 miljoonaa euroa. Kauppojen jälkeen Dembelestä tuli maailman kaikkien aikojen toiseksi kallein pelaaja.

Dembele on huippulupaus, mutta ei hän vielä ole aivan maailman huipulla. Oliko valtaisa siirtokorvaus loistava sijoitus tulevaan, vai jättisumma, koska Barcalla nyt vain sattui olemaan paljon rahaa ja kova tarve saada joku Neymarin tilalle?

Dembele on tänä viikonloppuna menossa Nou Campille lääkärintarkastukseen, ja sen jälkeen hänet esitellään joukkueen kannattajille. Barcelona on varannut Dembelelle paitanumeroksi Neymarin entisen numeron 11.

Jättivoitto rahapuolella

Dortmund tekee Dembelestä huiman voiton. Vain vuosi sitten se maksoi Rennesille nuorukaisesta 13.5 miljoonaa puntaa. Renneskin on tosin saamassa osansa Dembele -kaupoista. L’Equipe -sanomalehden mukaan Rennes on saamassa 30-40 miljoonaa euroa Dembelen tämän kesän kauppasummasta.

Dembele pelasi viime kaudella Bundesliigassa mainiosti. Dembele teki muun muassa Saksan cupin ensimmäisen osuman. Dortmund voitti finaalissa Eintracht Frankfurtin 2-1.

Dembele ei ole viime viikkoina ollut suosittu pelaaja Dortmundissa. Nuori ranskalainen katosi seuralta tyystin sen jälkeen kun Barcelonan ilmaisi kiinnostuksensa. Dembele katosi tyystin, Dortmundin manageri Peter Bosz totesi lehdille sarkastisesti, että ”emme ole kuulleet Dembelestä mitään, toivottavasti mitään vakavaa ei ole tapahtunut”. Dortmund lätkäisi Dembelelle katoamisesta sakot ja laittoi pelikieltoon.

Dortmund on nyt varakas joukkue. Dembelen myymisen lisäksi se hiljattain julkisti uutisen, jonka mukaan sen viime kauden liikevaihto oli ennätyslukemissa 400 miljoonaa euroa.

Dortmund vahvistanee joukkuettaan vielä ennen elokuun siirtoikkunan sulkeutumista. Yksi mahdollinen kohde on Lyonin brassi Malcolm.

Tällä tviitilla Dortmund kertoi Ousmanen lähdöstä: