Detroit Lions - Green Bay Packers 21.9.2014 | Pallo ilmaan ja paljon pisteitä taululle

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Packers-QB Rodgers lienee liigan paras ja Lions-WR Johnson ehkä kaikkien aikojen paras

Vihje lyhyesti

– Lionsilla ja Packersilla on kummallakin voitto kotikentältä ja tappio vieraskentältä. Vieraissa joukkueet ovat kohdanneet ehkä liigan parhaat puolustukset, Packers hävisi Seahawksille ja Lions Panthersille. Kotivoitot ovat tulleet heikoista newyorkilaisjoukkueista, Lions pieksi avauksessa Giantsin ja Packers nousi Jetsiä vastaan takaa ohi.

– Kummassakin joukkueessa on erityisen kovia hyökkäyksen pelaajia. Packers-QB Aaron Rodgers saattaa hyvinkin olla NFL:n paras pelinrakentaja. Detroitin laitahyökkääjä Calvin Johnson taas saattaa olla kaikkien aikojen paras pelipaikallaan. Green Bayn laitahyökkääjä Jordy Nelson voi hyvinkin olla tuleva supertähti. Muillakin pelipaikoilla on kovia hyökkäyksen pelaajia. Keskushyökkääjät Packersin Lacy ja Lionsin Bell ja Bush ovat monipuolisia ja isossa osassa myös heittopelissä. Detroitin QB Matt Stafford on hyvänä päivänä erinomainen, valitettavasti vain huonojakin pelejä tulee silloin tällöin.

– Green Bay on dominoinut näitä kamppailuja, se on voittanut 23 kertaa 27:stä. Viime kaudella tosin Lions voitti selvästi 40-10.

[ Detroit Lions kerroin 1.74. Pelaa sitä NordicBetillä 50 € riskittömällä vedolla tästä. ]

– Paras pelivalinta otteluun löytyy totals-kertoimista. Kovat hyökkäykset ovat nostaneet totals-rajan korkealle 52:een, mutta silti yli mennään paljon useammin kuin alle.

Vihje: yli 52 pistettä, kerroin 1,89 Guts

 

 

Lähtökohdat otteluun

Green Bay Packers nousi kotikentällään voittoon New York Jetsistä oltuuan pahimmillaan toisen neljänneksen alussa 3-21 tappiolla. Loppulukemat olivat 31-24, takaa-ajon käynnisti pelinrakentaja Aaron Rodgers, joka heitti kaksi maalia Randall Cobbille ja yhden Jordy Nelsonille. Green Bayn heittöhyökkäys on yksi liigan parhaimmista, Rodgers saattaa olla paras pelipaikallaan ja Cobb-Nelson -kaksikko on myös erinomainen. Jets-ottelussa Jordy Nelson otti yhdeksän heittoa kiinni ja eteni niillä uransa kovimmat jaardimäärät 209 jaardia. Nelsonin maali ottelussa oli 80-jaardinen heittopeli.

Vastustaja Detroit Lionsilla on myös loistava heittopeli, jonka ylivoimaisesti suurin tekijä on laitahyökkääjä Calvin ”Megatron” Johnson. 196-senttiä pitkä Megatron saattaa hyvinkin olla koko lajin historian paras laitahyökkääjä. Kaudella 2012 Johnson rikkoi legendaarisen Jerry Ricen eniten jaardeja kaudessa -ennätyksen. Viime kauden alusta saakka laskettuna Johnson on edennyt heittopeleillä liigan eniten, 1739 jaardia. Nelson on saman listan nelonen 1606 jaardilla.

Detroitin pelinrakentaja Matt Stafford on olut lupaava, mutta vielä hän ei ole noussut aivan parhaiden tasolle. Stafford tekee välillä huonoja heittovalintoja, vaikka välillä pelaakin loistavasti.

Green Bay Packers on dominoinut divisioonavastustajaan Detroit Lionsia. Se on voittanut 23 kertaa 27:sta ottelusta. Edellinen peli oli viime vuoden marraskuussa ja sen Detroit voitti selvästi 40-10. Calvin Johnson otti ottelussa kuusi koppia, eteni 101 jaardia ja teki yhden touchdownin. Johnson on tehnyt nyt 12 maalia 12:sta ottelussa Packersiä vastaan. Aaron Rodgers oli loukkaantuneena sivussa, ja se oli suurin syy Packersin alavireeseen.

Detroit Lions aloitti kautensa kotikentällä voittamalla New York Giantsin 35-14. Toisella kierroksella se hävisi Carolinalle 7-24. Carolinan puolustus on yksi liigan parhaimpia, eikä Lionsin hyökkäys kulkenut kuin ajoittain. Packersin avausottelu oli selkeä tappio viime kauden mestarin Seattle Seahawksin kotikentällä 16-36.

[ Detroit Lions -2.5 kertoimella 1.88. Pelaa sitä NordicBetillä 50 € riskittömällä vedolla tästä. ]

Detroitin hyökkäys on melko yksipuolinen. Sen juoksuhyökkäys on ollut liigan neljänneksi kehnoin, Lions on edennyt palloa kantamalla vain 3 jaardia per kantovuoro. Packersin puolustus on heikonlainen, joten tässä olisi keskuhyökkääjäkaksikkolla Reggie Bush- Jocqui Bell hyvä tilaisuus saada juoksupelikin rullaamaan. Seahawks ja Jets kantoivat juosten palloa Packersia vastaan yhteensä 353 jaardia. Jets-ottelun loppupuolella Packers-puolustus tiukentui lupaavasti. Puoliajan jälkeen Jets eteni vain 100 jaardia ja teki vain kolme pistettä. AJ Hawk teki ottelussa kymmenen taklausta ja laitapuolustaja Tramon Williams nappasi kauden ensimmäisen syötönkatkonsa. Packersin puolustuksen pitää keskittyä Lionsin heittopeliin. Matt Stafford on heittänyt tällä kaudella jo kovat lukemat, kahdessa ottelussa 637 jaardia ja kolme maalia. Aikaisemmin Green Bay on onnistunut, Stafford on voittanut Packersin kerran ja hävinnyt kuudesti, näissä otteluissa hän on heittänyt 13 maalia, mutta 14 syötönkatkoa.

Packers-QB Rodgers on pärjännyt hyvin Lionsia vastaan. Hän on voittanut yhdeksän kertaa ja hävinnyt kerran, ainoa tappio on joulukuulta 2010, jolloin 3-7 -tappiossa Rodgers joutui sivuun jo toisella neljänneksellä aivotärähdyksen vuoksi. Touchdowneja Detroitia vastaan Rodgers on heittänyt 19 ja syötänkatkoja vain viisi.

 

Perustelut vihjeelle

Lionsin ja Packersin ottelussa avain on se, että se pelataan Lionsin sisähallissa. Detroitin hyökkäys on omalla tekonurmella kova, eikä heikko Packers-puolustus pysäytä sitä. Toisaalta Packersinkin hyökkäys on niin hyvä, että se takuulla tekee pisteitä enemmän kuin Seattlessa. Lions-puolustus ei ole lähelläkään Seahawks-puolustuksen tasoa. Kumpikin joukkue lisäksi on täynnä pelaajia, jotka pystyvät ns. isoihin peleihin. Pisteitä saattaa tulla nopeastikin. Totals-raja on 52, mutta silti yli mennään.

Vihje: yli 52 pistettä, kerroin 1,89 Guts

Veikkaussivut | Anssi