Video: Maailman nopeimmalla miehellä on tänään juhlapäivä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 22/01/2018
Jaa tämä...

Huomenna ne alkavat! Reilut pari viikkoa kestävät yleisurheilun maailmanmestaruuskisat Kiinan pääkaupungissa Pekingissä. Niin miehet kuin naiset taistelevat jälleen hulppeissa puitteissa kymmenissä eri lajeissa paremmuudestaan. Satojen urheilijoiden joukosta kirkkaimpana tähtenä esiin kuitenkin nousee näissäkin kisoissa Jamaikalainen maailman nopeimman miehen titteliä kantava Usain Bolt.

Usain Bolt saattaa hyvinkin viettää juhlapäivää heti toisena kisapäivänä sunnuntaina klo 16.15 alkavan miesten 100m finaalijuoksun jälkeen. Ennen sitä miehellä on kuitenkin tänään juhlittavanaan syntymäpäivät. Tämä 195 senttimetrinen luonnonoikku täyttää nimittäin tänään 21.8 29 – vuotta. Ja mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa merkkipäivää kuin dominoida Pekingin kisaratoja kaikkien alkukauden vaikeuksien ja kankeuksien jälkeen.

Bolt on voittanut urallaan henkilökohtaisella tasolla jo huikeat neljä olympiakultaa ja viisi maailmanmestaruutta. Näiden mitaleiden lisäksi miehelle on kertynyt kaapin täytettä Jamaikan pikaviestijoukkueessa yhteensä kahden olympia- ja kolmen maailmanmestaruuskullan voimin. Bolt onkin jo useamman vuoden ollut yleisurheilun välkehtivin salama, ja on pitkälti hänen ansiotaan, että yleisurheilun MM-kisat saavat edelleen paljon näkyvyyttä muiden suositumpien joukkuelajien rinnalla.

[interaction id=”55d7220a8db519521427d898″]

Boltin erityinen tähtivuosi oli 2009. Mies oli silloin niin hirmuisessa iskussa, ettei kansakilpailijoilla ollut mitään jakoa hänen rinnallaan. Bolt juoksikin vuoden 2009 Berliinin MM-kilpailussa uudet, ja vieläkin voimassa olevat maailmanennätykset, sekä 100m että 200m matkalla. Veikkaussivut haluaakin tänään onnitella ja tehdä kunniaa synttärisankarille jakamalla nämä kaksi huikeaa juoksua teille lukijoille. Selostuksesta juoksuissa vastaavat maailman parhaat Mertsi ja Tapsa!

Berliinin 100m finaali Antero Mertarannan selostamana:

Berliinin 200m finaali Tapio Suomisen selostamana:

Yleisurheilun MM-kisat alkavat huomenna! Muista käydä katsomassa eri vedonlyöntisivujen parhaat kertoimet, ja veikkaa esimerkiksi Unibetin sivulla kuka voittaa tänä vuonna keihään heiton MM-kultaa!

Lue myös:

VIDEO: Kenet näistä UEFA valitsee Euroopan parhaaksi?

FC Interille mielenkiintoinen vahvistus saksalaisseurasta

unibet