Dortmund - Arsenal 6.11.2013 | Mestarien liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 11/06/2013
Jaa tämä...

Dortmund isännöi Arsenalia F-lohkon huippuottelussa.

Dortmund – Arsenal, merkki 2, kerroin 
Dortmund – Arsenal (+1), merkki 2, kerroin 

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,67 | 4,00 | 5,00 

 

 

Keskiviikko-illan kruunaa kahdeksan jalkapallon Mestarien liigan ottelua, yksi odotetuimmista kamppailuista käydään saksalaisen Dortmundin kohdatessa Englannista vieraaksi saapuvan Arsenalin. F-lohkon huippuottelussa kohtaavat kaksi omien maidensa huippujoukkuetta. Dortmund johtaa tällä hetkellä lohkoa, mutta toisena oleva Arsenal on kerännyt yhtä monta pistettä. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi muutama viikko sitten Dortmundin vierasvoittoon 1-2 maalein. Arsenal on varmasti näyttöhaluinen, sillä Arsenal voitti viikonloppuna Valioliigan huippuottelussa Liverpoolin 2-0 numeroin ja muutenkin Arsenalin kausi on sujunut äärimmäisen hyvin. Dortmund juhli viime kaudella Mestarien liigan kakkospaikkaa ja myös Bundesliigassa Dortmund menestyi erittäin hyvin, mutta ei silti Dortmundin sekä Arsenalin välille ole syytä asettaa selkeää tasoeroa. Arsenal johtaa kuitenkin tällä hetkellä Valioliigaa peräti viiden pisteen erolla ennen toisena olevaa Chelseaa, joten onhan Arsenal ollut Englannissa pelatessaan erittäin vakuuttava.

Dortmund murskasi viikonloppuna Bundesliigan ottelussaan Stuttgartin vaatimattomasti 6-1 maalein eikä Dortmund välttämättä ole niitä helpoimpia vastustajia etenkään kotonaan myöskään Arsenalin tasoiselle joukkueelle. Dortmund on lyhyesti kerrottuna sen tason kotijoukkue, että heikompaa jo hirvittää. Edellisestä kotitappiosta Dortmundilla on hurjasti aikaa, mutta tänään Arsenal omaa mahdollisuudet muuttaa tätäkin tilastoa, sillä Arsenal on ollut vieraissa äärimmäisen vakuuttava. Mestarien liigassa edellinen vierasottelu päättyi Tykkimiesten osalta voittoon Marseillesta 1-2 maalein. Kaiken kaikkiaan kaikki kilpailut mukaanlukien Arsenal on kymmenestä viime vierasottelusta saalistanut yhdeksän voittoa – huikeaa osoitusta siitä, että vierasjoukkuekin on erinomaisessa pelivireessä! 

Dortmund on kotonaan suosikki oikeastaan ottelussa kuin ottelussa Bayern Munchenia lukuunottamatta, mutta lähtökohtaisesti kerroinasettelu on joka tapauksessa mahdollisesti hieman liikaa silti Dortmundin suuntaan. Dortmund on neljään edelliseen kotiotteluun vain yhdessä antanut vastustajalle edes yhden maalin, mutta Arsenal on tällä hetkellä sellaisessa pelivireessä, että ei vierasvoittoa pitäisi sulkea missään tapauksessa pois yhtenä mahdollisuutena. Lähtökohdat lupailevat sitä, että Arsenalin tulee pelata kauden kenties paras ottelunsa tänään vierasvoittoon yltääkseen, mutta mahdollisuudet siihen ovat ehdottomasti olemassa. Rohkeasti pelataan ohi Dortmundista.

Veikkaussivut | Tuomas