Champions Leaguen finaali: Borussia Dortmund - Bayern München - joukkueiden vertailu

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Huomenna on luvassa yksi vuoden suurimmista urheilutapahtumista. Mestarien liigan finaali pelataan Wembleyllä. Finaali on tänä vuonna täysin saksalainen, kun vastakkain asettuvat Borussia Dortmund ja Bayern München.

Näin finaalin alla on hyvä laittaa seurat erilaisten numeroidenkin valossa rinnakkain. Unibet listasi eri maiden kuumimpien derbyjen tilastot niin otteluiden kuin joukkueidenkin osalta. Nyt tarkastelussa on luonnollisesti vain kaksi Saksan tämän hetken kovinta joukkuetta Borussia Dortmund ja Bayern München sekä näiden väliset ottelut.

Dortmund ja München ovat kohdanneet Bundesliigassa yhteensä 86 kertaa. Näissä otteluissa voitot ovat jakautuneet seuraavanlaisesti.

Bayernilla on käytännössä kaksi kertaa enemmän voittoja näiden joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista. On kuitenkin muistettava, että pitkän historian aikana pelatuilla lukuisilla otteluilla ei ole huomenna mitään merkitystä.

Dortmundilla on ehkä tämän hetken kuumin maalipyssy Robert Lewandowski, mutta Bayern on pystynyt upottamaan palloa maaliin laajemmalla arsenaalilla. Bayern ja Dortmund ovat tämän kauden Mestarien Liigassa kumpikin top-3 joukkueita, kun tarkastellaan tehtyjen maalien määrää. Bayern on tuon listan kärkipaikalla 29 tehdyllä maalilla ja huikealla 2,42 maalia/peli keskiarvolla. Toisena tulee Real Madrid, mutta heti kolmantena on Dortmund. Dortmund on upottanut pallon verkkoihin yhteensä 23 kertaa ja saa sekin keskiarvoksi ottelua varsin hyvän 1,92. Bundesliigan osalta näillä joukkueilla tuo tilasto menee lähes samassa suhteessa.

Kun kaksi saksalaista joukkuetta kohtaa, niin voidaan sanoa, että kyseessä on lähes varmuudella kahden erittäin hyvin taloutensa hoitaneen joukkueen kohtaaminen. Bayern on esimerkiksi tehnyt voitollisen tuloksen jo 20 vuotta putkeen, joka on erinomaisen ja pitkäjänteisen työn avulla saavutettu tulos. Seuraavassa Unibetin tekemä vertailu näiden kahden joukkueen taloudellisesta tilanteesta.

Kumpikin joukkue on kerännyt sosiaalisessa mediassa luonnollisesti erittäin paljon huomiota viimeistään finaalipaikkojensa myötä. Hämmentävintä tässä on kuitenkin se, että nämä seuraavat Unibetin esittämät tilastot on päivätty huhtikuun yhdeksänteen päivään, mutta ne ovat jo nyt aivan totaalisen pielessä. FC Bayern Münchenillä on tällä hetkellä Facebookissa yhteensä 7 125 047 tykkääjää ja Twitter-seuraajia 349 099. Borussia Dortmundilla sen sijaan on 2 599 083 tykkääjää Facebookissa ja 312 742 seuraajaa Twitterissä. Kumpikin joukkue toimii erittäin aktiivisesti sosiaalisessa mediassa, joten jos vielä ei ole kumpikin seurannassa, niin nyt on korkea aika aloittaa.

Bayern lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, jonka vuoksi müncheniläiset ovat olleet myös vedonlyöjien suosikkeja.

Kaikki nämä yllä esitetyt faktat ovat oikeastaan täysin turhia. Twitter-seuraajien määrällä ei ole mitään väliä, kun joukkueet huomenna marssivat Wembleylle. Silloin kentällä ovat kaksi tämän hetken parasta seurajoukkuetta, jotka ratkaisevat tämän vuoden Champions Leaguen voittajan. Kumpikin ansaitsee olla finaalissa, parempi voittakoon ja sillä selvä.

 

RISKITÖN VETO OTTELUUN!

Bet365 tarjoaa erinomaisen tarjouksen huomiseen otteluun. Laita vedot sisään ennen matsin alkua ja saat kaupan päälle ilmaisen live-vedon!

HANKI RISKITÖN VETO TÄSTÄ >>

 

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: @OskariVillanen