Draamaa, draamaa - Tre Kronor jatkoon voittolaukauksilla!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Kanada ja Ruotsi väänsivät mitä hienoimman päätöksen kuolemanpelien päivälle. Voittomaalikilpailuun venynyt trilleri päättyi lopulta

 

Kanada ja Ruotsi tarjoilivat puolivälieräpäivän huipennukseksi kutkuttavan jännittävän taiston. Avauserät eivät pelillisesti suuria tarjonneet, mutta päätöserässä draama leimahti liekkeihin. Jatkoajalle ja voittomaalikilpailuun venyneen trillerin vei lopulta nimiinsä

Ratkaisevan osuma täräytti jatkolaukauksilla Fredrik Pettersson kylmästi lyöntilaukauksella. Jordan Eberlen epäonnistuessa Tre Kronorin juhlat saattoivat alkaa.

Avauserä ei pelillisesti suuria tarjonnut. Joukkueet pelasivat tarkkaavaisesti eikä kumpikaan ryhmistä päässyt todellisille tekopaikoille. Vaarallisimmat yritykset maalivahdit Mike Smith ja Jhonas Ehnroth selvittivät varmasti.

Draamaa sen sijaan nähtiin. Alexander Edler lanasi rumasti polvellaan Kanadan kapteenin Eric Staalin, joka jäi tuskaisena makaamaan jään pintaan. Ruotsalainen ajettiin pihalle ja Kanada pääsi ylivoimaa pyörittämään. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt.

Kakkoserän alkuun kanukit kuitenkin onnistuivat välittömästi. Steven Stamkos onnistui Ehnrothin yllättämään näppärällä ohjauksellaan ja vaahteralehdet siirtyivät johtoon. Stamkosilla oli mahdollisuus lisätä muutaman minuutin päästä johtoa entisestään, mutta Tampa Bay-tähden läpiajo kariutui yllättävään jäätymiseen.

Pelitapahtumat pyörivät jatkossakin täydellisesti Kanadan hallinnassa. Kanukkien yksinkertainen, mutta tehokas pelaaminen oli pahinta myrkkyä Tre Kronorin kannalta.

Jännitettävää riitti aivan viimeiselle sekunnille saakka – kirjaimellisesti. Summeri helähti soimaan, mutta liki samalla hetkellä Ryan O’Reilly ohjasi laatan reppuun. Kello kuitenkin pelasti ruotsalaiset tällä kertaa.

Ruotsi sai kuitenkin otetta pelistä päätöserässä. Reilun viiden minuutin jälkeen Niklas Danielsson räväyttikin Globenin ylivoimalla huutoon. Komea laukaus siniviivalta yllätti loistavasti ottelussa pelanneen Smithin.

Tasakentällisin Ruotsi ei löytänyt lääkkeitä kanukkeja vastaan missään vaiheessa ottelua. Ylivoimalla Tre Kronor oli kuitenkin pitelemätön, eritoten kolmannessa erässä. Puolivälin tienoilla Danielsson osui jo toisen kerran viivalaukauksen siivittämänä. 

Vaahteralehtien tasoitus tipahti kuitenkin välittömästi. Vain minuutti edellisestä ja ruotsalaisten puolustus uinahti. Claude Giroux käytti tilaisuutensa kylmän viileästi, eikä Ehnrothille jäänyt mahdollisuuksia.

Jatkoajalla molemmilla ryhmityksillä oli muutamia loistopaikkoja. Lähimpänä maalia oli Ruotsi, kun Smith oli lähellä sohlata kainaloon liimaamansa kiekon maaliin. 

Ruotsi kohtaa lauantain välierässä Suomen.

 

Lue myös:

Valtaisa jännitysnäytelmä – Leijonat välieriin!

Sveitsin vire ei kaikkoa – mitalipelit kutsuvat!

Jenkit murskasivat Venäjän!